Zonguldak İl Başkanlığı’nın açılışı için Zonguldak’a gelen TİP Genel Başkanı Erkan Baş açılış kurdelesini kesmeden önce partililerine seslendi.

Diğer partilere göre daha az imkanları olduğunu belirten Baş “Onların parası var ama inancı yok” dedi Baş TİP’lilere doğruluktan ve inançtan şaşmamaları gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Şunu açıkça ifade etmek istiyorum. Türkiye İşçi Partisi'nin en büyük gücü budur. Yani başka partilerin gelirken yol boyunca gördüm. Koca koca binaları var. Şehrin en güzel yerinde, en güzel tabelalar, içinde en güzel mobilyalar var. Ama açıkça söyleyeceğim pek çoğunun içinde vicdanlı, namuslu, dürüst insan bulmakta zorlanırsınız. Onların parası var ama inancı yok. Onların parası var ama ruhu yok. Onların parası var ama mücadele azmi yok. Varsın bizim paramız olmasın. Varsın biz dışarıdan bakıldığında yoksul bir parti olarak gözükelim. Ama herkes şunu bilsin. Türkiye İşçi Partisi'nin inancı var, kararlılığı var, haklılığı var, doğruluğu var. Onların silahları paraları olabilir, onların silahları, yalanları olabilir. Bizim silahımız, doğruluğumuzdur arkadaşlar. Bizim gücümüz haklılığımızdır. O yüzden dışarıdan bakan yurttaşlar, dışarıdan bakan yoldaşlar sakın ama sakın kendinizi kötü hissetmeyin Daha iyisine layık mıyız çok daha iyisine layığız. Ama önemli olan beton binalar değil. Önemli olan beton binaların içinde nasıl insanların bir araya geldiği. Türkiye’nin dört bir yanında parti binalarımızın açılışını yapıyoruz. Partimiz örgütleniyor. Bizim açılış etkinliklerimize bakın bir tane hırsız göremezsiniz. Üçkağıtçı göremezsiniz. Bir tane halkın nefret ettiği insan göremezsiniz. Hepsi tertemiz alınteri ile kurdukları bir hayat vardır"

Editör: U. G.