İsrail'in, Gazze’de haftalardır süren katliamlarını, Kdz Ereğli'nin çocukları yaptıkları yürüyüş ve basın açıklaması ile kınadı.

Ereğli Ümmet Platformu'nun çağrısı ile  daha önce planlanan ve Gazzeli çocuklar için yapılacağı  ilan edilen yürüyüş, 12 askerimizin şehit edilmesi üzerine içeriğini  yenileyerek hem terör örgütü PKK'yı, hem de Gazze’de onbinlerce çocuğu katleden İsrail'i kınama yürüyüşüne çevrildi.

Ereğli Ümmet Platformu'nun daveti ile öğlen namazında Bozhane Camisinde bir araya gelen ilkokul ve ortaokul düzeyindeki çocuklar, namaz sonrası AKM karşısında bir araya geldi. Yağan yağmura rağmen yüzlerce çocuğun bir araya geldiği yürüyüş programında hem terör örgütü PKK, hem de katil İsrail lanetlendi. Ellerindeki Filistin ve Türkiye temalı balonlar ve bayraklarla AKM önünden Tatoğlu Kültür Merkezi’ne doğru yürüyüşe geçen çocuklara anneleri ve babaları da eşlik etti.

"Kahrolsun PKK, Kahrolsun İsrail, Kahrolsun Amerika, Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, Yaşasın İslam Kardeşliği vb. sloganlarla yürüyüşüne devam eden çocuklar, Marina Kafe önünde toplanarak bir basın açıklaması düzenledi.

Dökmeci isyan etti! Korkutamazsınız! Dökmeci isyan etti! Korkutamazsınız!

Çocukların gözünden, penceresinden yaşananlar aktarıldı. Şehit askerlerimiz ve Gazzeli kardeşlerimize dualar edilirken tüm zalimler telin edildi. Sık sık tekbirlerin de eşlik ettiği yürüyüş ve basın açıklamasının ardından yine Ereğli Ümmet Platformu tarafından Tatoğlu Kültür Merkezinde anneler ve çocuklarına özel olarak Zonguldak'tan gelen, Tügva'nın hazırladığı "Acı Biber" adlı tiyatro etkinliğine katılmak üzere tüm anneler ve çocukları Tatoğlu Kültür Merkezine geçtiler.

Son olarak şehit askerlerimiz için Allah'tan rahmet dileyen Ümmet Platformu yetkilileri küfrün tek millet olduğunu, gerek terör örgütü PKK'nın gerekse terör devleti İsrail ve işbirlikçilerinin sonunun yakın olduğunu ifade ettiler. Geçen hafta düzenlenen üç günlük kermes sonrası bu çocuk yürüyüşü ve tiyatro etkinliğinin Ereğli'nin duyarlı insanları nezdinde takdirle karşılandığını ve bundan sonrada faaliyetlerin devam edeceğini bildirdiler.

Editör: U. G.