Zonguldak’ta 19 Kasım’da meydana gelen fırtına sonrası yetersizliği ile ön plana çıkan Enerji-Sa ekipleri bu kez bölgede takviye yaparak personel sayısını arttırdı.

Kastamonu, Zonguldak, Karabük ve Bartın’da kuvvetli fırtınanın elektrik kesintilerine neden olmasıyla, bu illerin elektrik dağıtımından sorumlu Başkent Elektrik Dağıtım AŞ (Başkent EDAŞ) bölgedeki kavşak noktalarda hazır bekleyen saha ekipleriyle, arıza onarım çalışmalarına koyuldu.

Başkent EDAŞ, Batı Karadeniz’de geçen hafta Zonguldak’ta etkili olan fırtınanın ardından, yeni bir fırtınaya işaret eden meteoroloji tahminleri uyarınca hazırlık yaptı.

Kuvvetli fırtınanın Cumartesi gecesinden itibaren tüm bölgede etkili olmasıyla, Başkent EDAŞ’ın teyakkuzdaki 1.155 çalışandan oluşan afet ekibi, önceden belirlenen stratejik noktalarda onarım çalışmalarına başladı.

Başkent EDAŞ ekiplerince yapılan ilk hasar tespitinde fırtınanın ilk etkileri, Kastamonu’daki şebekede görüldü. Batı Karadeniz’deki şebekede oluşan hasarın yüzde 68’i Kastamonu’da gerçekleşirken, yüzde 10’u ise Zonguldak’ta yaşandı. Kalan arızalar Karabük ve Bartın’da gerçekleşti.

Rüzgar esiyor, Çatalağzı zehirleniyor! "Nefes alamıyoruz!" Rüzgar esiyor, Çatalağzı zehirleniyor! "Nefes alamıyoruz!"

Öte yandan siyasi ve bürokratlar Enerji-Sa üst yönetimine çağrıda bulunarak “Sahada görev yapan çalışanın emeğine diyeceğimiz yok. Sorun üst yönetimde yeterli yatırımı yapmıyorlar, sorunları anlık çözmeye çalışıyorlar olan vatandaşa oluyor” diyerek tepki göstermişti.

Editör: U. G.