Oyuncuların klavye seçimi çıkan modellerle birlikte fiyat seçeneklerine bakarak seçimlerini değiştiriyor. Mekanik klavyeler popüler olsa da modeller arasında farklılık kafaları karıştırabiliyor. En iyi oyuncu klavyeleri listesi sizler içinde seçimlerinizde yararı bulunacaktır. Fiyat performans bakımından giriş, orta ve yüksek modeller olarak sıralanmıştır.

En İyi Gaming Klavyeler Listesi

1-Logitech G915 LightSpeed: En iyi oyuncu klavyeleri arasında tavsiye edilen model olarak ilk sırasını Logitech yer alıyor. Markasıyla birlikte en iyi ürünleri çıkaran üründe mekanik tuş takımıyla birlikte hızlı kullanım sunuyor. Sayısal tuş takımı sevmeyenler için de farklı modelleri de yer alıyor.  Tuşlara basıldığında aynı anda algılaması büyük avantajlardan biri olarak da yer alıyor. Diğer önemli özelliklerden biri de kablosuz olarak da kullanıyor.
logitech-g915-lightSpeed

Bluetooth desteği sayesinde birçok cihaza bağlanabilir özelliği de bulunuyor. Hem kablolu hem de kablosuz olarak kullanılan model de pil ömrü yaklaşık olarak 1,5 gün dayanabilecek güçte yer alıyor. Oyuncu severlerin klavyelerde en önemle aradığı özellik ise RGB aydınlatması da yer alıyor. Yazılım desteği olmasıyla birlikte özelleştirebilir olması tercih edilme sebebidir.  Ortalama fiyat aralıkları ise 3150 TL- 4400 TL fiyat seçenekleriyle çıkmaktadır.

2-Steelseries Apex Pro: Hızlı tepki süresiyle birlikte tasarımı da oldukça cezbedici model olarak tavsiye edilen klavyeler arasında yer alıyor. Kol desteği sayesinde oyun oynarken daha rahat hareket edebileceksiniz.
steelseries-apex-pro

Ergonomik kullanımıyla birlikte aynı anda tuşa basıldığında hızlı tepki vermesi ve uzun süreli kullanımla elverilşli modeldir. OLED ekranı bulunmasıyla ses tekerleği de bulunuyor. Fiyat aralığı olarak da 3900-4500 TL arasında fiyat seçenekleri bulunuyor.

3-ASUS ROG Claymore 2: Oyuncu klavyelerinde en önem verilen seçeneklerden biri hızlı tepkime süresi ve uzun süreli kullanımdır. ASUS ROG Claymore 100 milyon tuş basma ömrü olmasıyla birlikte tasarımıyla da ilgi çekiyor. USB alıcısı sayesinde kablosuz kullanıma olanak veriyor. Pil ömrü olarak ortalama 1.5 gün dayanıyor.

asus-rog-claymore-2

RGB ışıklandırmasıyla özel yazılımı sayesinde makro ayarlamaları da yapabiliyorsunuz. Klavyenin isterseniz numaralı bölümü çıkabiliyor. Numaralı bölümü kullanmaya sevmeyen kişiler için alternatif model oluyor. Fiyat aralığı olarak da 4400-5400 TL arasında fiyat seçenekleri gözükmektedir.

4-Steelseries APEX 3: Kendini özel yapısıyla su ve toz geçirmezlik koruması bulunduran ve uzun ömürlü kullanım sunan ender modellerden biri olarak yer alıyor. Fiyat performans bakımından da en sevilen oyuncu klavyesi olarak yer almaktadır. Oyuncu klavyesi bakımından mekanik tuş takmayan kişiler için tercih edilen modeldir.

steelseries-apex-3

Sessiz klavye olmasından dolayı da bolca rahat ettirecek üründür. 10 bölgeli RGB aydınlatması sayesinde renk düzeni sağlayabiliyorsunuz. Kullanım ömrü olarak da 20 milyon tuş basma ömrüyle kendini gösteriyor. Oyuncu klavyesi bakımından giriş yapmak isteyenler için tavsiye edilmektedir. Steelseries Apex 3 modeli fiyat aralığı olarak 800-1300 TL arasında sunulmaktadır.

5-HyperX Alloy Elite 2: Klavyeyi özelleştirmeyi seven kişiler için görüntüsüyle, aydınlatmasıyla ve performansıyla orta seviyede klavye modeli olarak yer almaktadır. Mekanik tuş takımıyla hızlı yanıt sürede vermesi oyunlarda daha iyi adımlar sağlayabileceksiniz.

hyperx-alloy-elite-2

Klavye kablosunun 180 cm uzunlukta yer alması da daha da rahatlık sağlayabiliyor. Ek kurulum yapmadan direk tanınan PC üzerinde makro desteği de bulunuyor. Tuş basma ömrü olarak da 80 milyon olarak belirlenmiş. Klavye üzerinde ek destek olarak da tuş kapakları ve ses tekerleği olarak yer alıyor. HyperX Alloy Elite 2 ortalama olarak belirlenen fiyat aralıkları ise 1450- 2000 TL arasında bulunuyor. Orta düzeyde oyuncu klavyesi seçmek isteyenler için en ideal modeller arasında yerini koruyor.

Editör: Yaşar Atilla