2020 yılında Enerji-Sa’dan yapılan açıklamada, çeşitli nedenlerle yaşamsal faaliyetlerini elektrikli cihazlarla sürdüren hastaların bulunduğu bölgedeki kesintilerde, anında merkezi uyaran Hasta Var sistemiyle, ilgili bölgenin enerjisiz kalmasının engellendiğini belirtilmesine karşın Zonguldak’ta bir hasta bu projeden yararlanamadığını hatta “Elektrik kesilecek başınızın çaresine bakın” şeklinde arama ile geçiştirildiğini belirtti.

Enerji-Sa’dan projenin tanıtımı için yapılan açıklamada, hasta ve şirketin, Merkezi Uzaktan Kontrol ve Veri İzleme (SCADA) sistemi üzerinden entegre edildiği dünyadaki ilk sistem olan Hasta Var Sisteminde, kayıtlı vatandaşların bulunduğu bölgede arıza kaynaklı bir kesinti olması durumunda ise bölgeye acilen mobil jeneratörler sevk edilerek hastaların hayata tutunması için gayret gösterildiği vurgulanmıştı.

image-1419

Z HABER’e ulaşan bir hasta yakını projenin detaylarını da paylaşarak “Bu projeye dahil olan babam için her jeneratör talebimiz gerekçe gösterilmeden reddedildi. Bu adresin planlı kesintiye dahil edilmemesi konusunda fikirleri bile yok.  Önerileri solunum cihazı kullanan hastamızın kendi başının çaresine bakması, bunun için de önceden aramak tek faaliyetleri!  186'yı arayıp talep oluşturmaktan ve aynı şeyleri duymaktan hatta "Sizin için 112'yi arayalım." gibi saçma bir öneri duymaktan yorulduk.
Bizler arayıp sorabilen, hak arayabilen kişiler olarak bu kadar mağdursak tek başına, sosyal destekten mahrum, belki okuma yazma bilmeyen hastalar neler yaşıyordur.” Dedi.

Enerji-Sa’nın elektrik kesintileri yaşanmaması için Zonguldak’ta yatırımlarını artırması ve reklamını yaptığı projeleri hayata geçirmesi bekleniyor.

image-1420

Okur yazsın biz yayınlayalım! Okur yazsın biz yayınlayalım!

Editör: U. G.