BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, üniversiteye yeni fakülteler kazandırmak için YÖK ile çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Çufalı, 28'inci kuruluş yıl dönümünü kutladıkları bugünde üniversitenin bu zamana kadar neler yaptığını, bugünden sonra neler yapacağını konuşmak için bir araya geldiklerini söyledi. Ereğli'de fakülte yapımıyla ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Çufalı,
"Ereğli'de basın üzerine tartışılan bu konu benim üzerime doğru gidiyor ama bununla ilgili sorumlu ben değilim. Bu konuda yetkililer konuyu biliyor. Kampüs mutlaka yapılmalı. Ereğlimize güzel bir kampüs yakışır. Olmayan bir kampüse fakülte açarsanız orayı öldürürsünüz. Birçok eksiği olur. Önce kampüsün biran önce başlaması lazım. Temeli birlikte atacağız sonra inşallah fakülte kurulur. Biz elimizden ne gelirse yapacağız. Buna emin olabilirsiniz. Ereğli ve Zonguldak bizim için bir. Beraber olalım, bir olalım, iri olalım diyoruz." dedi.

FAKÜLTE KURULMASI

Prof. Dr. Çufalı, fakülte kurulması ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek
"YÖK ve Cumhurbaşkanlığı karar veriyor. Hukuk fakültesiyle ilgili bir çalışma var. Akademisyenlerle ilgili ise özellikle vakıf üniversiteleri ve kariyerleri için gitmek isteyebiliyorlar. Çocukların eğitimlerini, büyükşehir imkanlarını düşünebiliyorlar. Bu hep oluyor ve hep olacak. Kampüs olarak sıkıştık diyebiriz. Tugay bu konuda bize ilaç gibi gelir. Orası için çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Editör: TE Bilişim