Zonguldak’ta yerel seçimlerden 30 bin 256 oy alıp Ak Partili Selim Alan’a 9 bin 400 fark atarak seçimi kazanan CHP’li Tahsin ErdemEcevit’e borcumuz var partizanlık olmayacak” dedi.

Sözcü Gazetesi’nden Emin Özgönül’e konuşan Erdem Zonguldak için yapacaklarını anlattı.

BEŞ BİN ŞEHİDİMİZ VAR
“Daha yaşanabilir, daha güzel bir Zonguldak için yola çıktık. Kavga etmek, kibirlenmek, partizanlık yok. Artık barış ve kucaklaşma var. Burası madenci kenti ve maden ocaklarında beş binden fazla şehit vermiş kentimize sahip çıkacağız. Belediyenin her kuruşunu emeğin başkenti Zonguldak için değerlendireceğiz.”

Şaibeli Ankara-Nazilli maçına TFF'den inceleme! Şaibeli Ankara-Nazilli maçına TFF'den inceleme!

GAZİLERE İNDİRİMLİ SU
“Tahsis edeceğimiz pazar alanı ile ev hanımlarımız el emeği göz nurlarıyla aile ekonomisine katkı sağlayacak. Kimsesiz yardıma muhtaç yaşlılarımızın günlük yaşam kalitelerini arttırabilmek için destek birimi kurulacak. Tüm kentsel düzenlemeler engelli vatandaşlarımız düşünülerek yapılacak. Gazi ve şehit yakınlarına su indirimli olarak verilecek.”

KADIN BİRİMİ
“Sosyal, hukuksal ve psikolojik alanlarda desteğe ihtiyacı olan kadınlarımıza telefonla ya da yüz yüze destek verilecek. İşsiz gençlerimiz, işverenler ile buluşturulacak ve istihdam için katkı sağlanacak.  Her mahallemizde muhtarlarımızla işbirliği içinde çalışacak ve problemlerin çözümünde destek olacak sosyal asistanlarımız olacak.”

SANAT VE FESTİVALLER
“Yeni inşa edeceğimiz alanlarda sanatı yaşatmaya devam edeceğiz. Halkımız ulusal ve yerel sanatçılarla buluşacak. Festivaller, kitap fuarları, tiyatro şenlikleri düzenlenecek. Ulaşım, alışveriş, belediye hizmetleri, kent lokantaları tek bir kart ile olacak. İnşaat ve onarım atölyesi olacak. Beton santrali de kuracağız. Orta Kapuz bölgesi yenilenecek ve halkımızın faydalanması sağlanacak.”

ANTİK KENT TİOS
Başkan Tahsin Erdem tarihe değer verdiklerini ve antik Tios kentinin tanıtımı için de çalışma yapacaklarını açıkladı. Zonguldak yakınlarında bulunan ancak pek bilinmeyen “Tios Antik Kenti’’  M.Ö 7. yüzyılda kuruldu.  Çaycuma ilçesinin Filyos beldesindeki kentte 2006 yılında kazılar başlatılmıştı. Roma ve Bizans döneminde önemli bir liman kenti olan antik şehirde sahil surları, hamam yapıları, su kemeri, tiyatro, Bizans kilisesi, bazilika, antik liman ve mendirekler yer alıyor. Kale, tapınak, suyolu kalıntıları da bulunuyor.

KENT LOKANTALARI
“Biz küllerinden doğan bir milletiz. Yapacağımız çok iş var. Kent lokantaları ve halk kafeleri açacağız. Emeklilerimiz kaliteli ve sağlıklı 3 çeşit yemeğini yiyecek, çayını kahvesini içecek. Zonguldak Belediyesi mahalle kreşleri olacak. Beş yılda beş kreş projemiz ile anneler, kendine zaman ayırabilecek ve istihdama da katılabilecek. Bebekleri de düşüneceğiz ve 0-4 yaş arası süt ihtiyacını karşılayacağız. Dar gelirli vatandaşlarımızın kapılarına süt bırakılacağız.”

Editör: U. G.