YAŞAM

Dünyanın En Zehirli 10 Yılanı - Yaşadıkları Yerler ve Özellikleri

Abone Ol

Şehir hayatında yılana rastlamak zor olsa da pek çoğumuz belgesellerde yılanları izler ve merak ederiz. Hayvanlar âleminin en zehirlisi ve iç ürperten bu hayvanları karşımızda görsek korkarız öyle değimli? Çünkü yılanlar gerçekten çok tehlikeli ve insana ve çevresindeki canlılara zarar veren hatta öldüren hayvanlardır.

Tıbbi olarak zehirleri kullanılarak insanlara hizmet veren zehirli yılanlar bizim ülkemizin ormanlarında da yaşıyorlar. Ama biz size yeryüzünde bulunan dünyanın en zehirli 10 yılanı ve yaşadıkları yerler ile özellikleri hakkında bilgi vermek istiyoruz. İşte bizim sizin için seçtiğimiz dünyanın en zehirli 10 yılanı - yaşadıkları yerler ve özellikleri:

  1. Sessiz Çıngıraklı Yılan

Güney Amerika ormanlarının en tehlikeli yılanlarından biri olan sesiz çıngırak yılanının boyu 3 metreye ulaşıyor. Çok etkili zehri olan sesiz çıngırak yılanı eğer bir insanı ısırırsa 5 ila 10 dakika arasında öldürebilir. Ayrıca bir ısırma 1600 fareyi öldürmeye yetecek zehri gücüne sahip bir yılan olarak dünyanın en zehirli yılanı olarak listemizin birincisidir.

  1. Çengel Burunlu Deniz Yılanı

Dünyanın en zehirli yılanları arasında yer alan çengel burunlu deniz yılanının zehri geç tesir eder. Ama bu yılanın ısırdığı bir kişi kısa zaman içinde sonlum yetmezliğinden ölür. Genelde Afrika ormanlarında görülen bu yılan 2000 fareyi tek ısırmasındaki zehri ile öldürebilir.

  1. Engerek Yılanı

Türkiye ormanlarında da görülen engerek yılanı türleri Kuzey Afrika ve Ekvator coğrafyası sakilerindendir. Engerek yılanı dünyanın en zehirli yılanı olup, insanı ısırdığı zaman iç kanama olmasına sebep olarak anında öldürür. Engerek yılanının bir ısırığındaki zehir gücü 2 insanı öldüremeye yeterli olur.

  1. Russell Engereği

Çok sakin bir görünüşe sahip olan russell engereği Amerika ormanlarında yaşar. Dünyanın en zehirli yılanı olan bu yılanlar da, tek bir ısırıkları ile 4 insanı öldürme zehrine sahiptirler.

  1. Kara Mamba Yılanı

Çok çevik olan kara mamba yılanı 4 metre boyundadır. Çok uzatan kurbanın üstüne atlayabilen bu yılan türü de dünyanın en zehirli yılanı listesindedir. Bir ısırma zehrindeki gücü 4 insanı öldüren kara mamba yılanları genelde kayalıklarda ve ovalarda sıkça görülür. Bu yılanın özelliği arasında renk değiştirmesi ve saldırıya uğramadıkça karşı tarafa zarar vermemsi bulunuyor. Bu yüzden kara bamba yılanları fazla ölüme sebep olmazlar.

  1. Kahverengi Yılan

Avustralya'da yaşayan kahverengi yılan türü dünyanın en zehirli 10 yılanı arasındadır. Kahverengi yılanlar insandan kaçar fakat saldırıya uğradığı zaman acımasızca saldıran bir özelliğe sahiptir. Bir ısırmasında 4 insanı öldürecek zehir gücüne sahiptir.

  1. Ölüm Adderi

Avustralya ormanlarında yaşayan ölüm adderi yılanı da dünyanın en zehirli yılanı olarak biliniyor. Ölüm adderi de diğer yılanlarda olduğu gibi ürettiği zehri ile bir seferde 4 insanı öldürebiliyor.

  1. Kaplan Yılanı

Derisinin kaplanın derisine benzetilmesinden dolayı kaplan yılanı ismini alan bu yılan türü Avustralya'nın güney kıyı bölgelerinde yaşıyor. Renkten renge girme özelliğine sahip olan kaplan yılanı 2 metre boyundadır. Bir sefer ısırması ile 8 insanı öldüren zehir gücü olan kaplan yılanı da dünyanın en zehirli yılanı listesinde yerini alıyor.

  1. Mavi Bongar Yılanı

Hindistan ormanlarında yaşayan mavi bongar yılanın boyu 1 metredir. Saldırı sezdiği zaman kurmanın üstüne atlayan bu yılan bir ısırma zehrindeki gücü 11 insanı anında felç ederek öldürür.

  1. Taipan Yılanı

Avustralya ormanlarında yaşayan taipan yılanları da dünyanın en zehirli yılanı listesindedir. Bu yılanın boyu u 2,5 metre olup bir seferlik ısırmasında tam 44 kişiyi öldürebilir. Çok güçlü zehre sahip olan taipan yılanları saldırdığı insan vakalarının %80 hayatını kaybetmiştir.