Zonguldak Havalimanı Müdürü Özşahin, pistin uzatma ve genişletme çalışmasının ardından meydana büyük ve Airbus tipinde uçakların rahatlıkla inip, kalkış yaptığını belirterek Sun Express ve Corendon Havayollarına ait uçakların Köln, Münster ve Düsseldorf şehirlerinden gelerek havalimanına geldiğini, 2022 yılının yaz ayında da seferlerin daha da artacağını ifade etti.
TEK BİLET VE TEK BAGAJLA İSTEDİĞİNİZ YERE UÇUYORSUNUZ
“Bu sene Almanya’dan 3 noktadan uçuş yapıldı. Dusseldorf, Köln ve Münster şehirlerinden Sun Express ve Corendon Havayolları vasıtasıyla, ayrıca haftada 2 sefer yurt içi seferleri THY ile devam ediyor. İstanbul üzerinden bağlantılı seferle birlikte Türkiye’nin herhangi bir havalimanına gitmeniz mümkün. Tek bilet, tak bagaj ile uçağa biniyorsunuz bagajla uğraşmıyorsunuz ve sadece uçağı salonda bekliyorsunuz. Yani inanın buradan Bodrum uçağına bile zor yetişenler var. Kimsede bundan şikayetçi değil, oldukça memnun. Böyle bir ulaşım kolaylığı sağlanması, bölgemiz için çok önemli idi. Bu sağlandı ve kesintisiz inşallah bu hizmetler devam edecek.”
SENEYE 4 NOKTADAN UÇUŞ YAPILACAK
“Yaz boyunca 3 noktadan uçuş yapıldı. Köln, Münster ve Dusseldorf. Corendon Havayolları Köln, Münster ve Düsseldorf, Sun Express ise Düsseldorf uçtu. 2022 yılında bu program değişti. Şuanda biletler de satışta, seneye 4 noktadan uçulacak. Sun Express Dusseldorf ve Dortmund’tan uçacak. Corendon Havayolları ise Köln, Münster ve Düsseldorf olarak uçacak. Her geçen gün seferlerde artacak.”
PİSTİN UZAMASI VE GENİŞLEMESİ GÜVENİ ARTIRDI
“Pistin uzatılıp genişletilmesi ayrı bir kolaylık sağladı. Bizim için en büyük handikaplardan birisi buydu. Büyük bir iyileşmeyle birlikte havacılık adına güvenlikte sağlanmış oldu. Hiçbir havalimanında eksiklikler bitmez, bitmemeli. Sürekli bir değişim tabi ki olacak. Daha önce buraya en fazla 130-140 kişilik uçaklar buraya inebiliyordu.Bu uçaklardan da kalmadı. THY’nın Airbus 319 tipinde uçaklar var. Tabi ki pistin kısa olması, frenleme, kalkış ve mesafe gibi bir etkeni var. Bu zaman zarfında uzama ve genişlemeyle birlikte güven ve uçakların rahat kullanımı arttı. 2021 yılında herhangi bir uçak iptali, uçağın başka yere gitmesi gibi durumlarla karşılaşmadık, inşallah da karşılaşmayız. Meteorolojik şartlar ayrı bir önem.”
2021 YAZ AYINDA YURT DIŞINDAN 43 BİN, İÇ HAT UÇUŞU 7 BİN YOLCU GELDİ, GİTTİ
“2021 yılında yurt dışından gelen ve giden toplamda 43 bin, 17 Haziran itibariyle de yurt içi yolcu sayısı 7 bin yolcu gerçekleşmesi sağlandı. 153 uçak yurt dışından 43 uçak ise yurt içinden geldi. İnşallah 2022 yılında minimum %40’lık bir artış olacak. Bunlar şuanda planlandı. Seferlerde kesintisiz devam ediyor. Kışında devam edecek. Şuanda haftada 3 defa Düsseldorf, olarak devam ediyor. Bizimde malum kış şartlarına yönelik çalışmalarımızda devam ediyor. Hedefimiz uçak seferlerinin aksatılmadan devam etmesidir.”

Editör: TE Bilişim