Hindistan’ın Gözyaşı Sri Lanka Hakkında Merak Edilenler

Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti resmi adı ile bilinen ülke Güney Asya’da yer alıyor. Hindistan’ın 31 km güneyinde bulunan Sri Lanka, Hint Okyanusu’nda yer alıyor. 1972 yılından önce Seylan olarak bilinen ülke küçük bir ada ülkesidir. Ancak dikkati çeken doğası ve birçok gezilecek yeri ile gezginlerin gezi listelerinde ilk sırada yer alıyor. Hindistan’ın Gözyaşı Sri Lanka hakkında merak edilenler son derece dikkat çekicidir.

Sri Lanka’yı ziyaret etmek istiyorsanız mutlaka bu ada ülkesi hakkında birçok detayı bilmeniz gerekiyor. Tatil için son derece iyi bir seçenek olan Sri Lanka hakkında konuşulan dil, gece hayatı, konaklama bilgileri, dini ve daha birçok konuda bilgi edinmeniz gerekiyor. Sri Lanka özellikle plajları ile son derece ünlü olan ülkelerden biridir. Tertemiz plajları ve maviyle yeşilin bütünleştiği doğası ile beklentilerinize en iyi şekilde yanıt veriyor.

Sri Lanka'da İngilizce Konuşuyorlar Mı?

Sri Lanka’yı ziyaret etmeyi düşünüyorsanız ya da bu ülke hakkında merak ettiğiniz detaylar var ise ülkenin dillerini de bilmeniz gerekiyor.

  • Sri Lanka’nın resmi dilleri Seylanca ve Tamilcedir.
  • Bunun yanında ülkede Portekizce de konuşulmaktadır.
  • Fakat ülkenin %74’ü Seylanca dilini konuşuyor.
  • Dil konusunda çeşitlilik olsa dahi bu çeşitlilik halkın her yerine homojen bir şekilde dağılmıyor.

Sri Lanka’da İngilizce konuşuyorlar mı sorusuna ise evet şeklinde yanıt verilebilir. Ülkede İngilizce genel olarak ticaret, bilimsel faaliyetler ve eğitim alanında kullanılıyor. Halk arasında çok yaygın bir dil olduğu söylenemez.

Sri Lanka'da Hangi Dil Konuşulur?

Sri Lanka’da hangi dil konuşulur sorusuna birkaç dil ile birlikte yanıt verilebilir. Ülkede en çok konuşulan dil Seylanca dilidir. Seylanca ve Tamilce resmi dil olduğu için genelde bu dili halk konuşuyor. Çok az miktarda Portekizce konuşan kişi ile karşılaşabilirsiniz. Bunların yanında İngilizce dili daha çok eğitimli olan kişilerin bildiği dillerdendir. Bu dili halk arasında çok fazla konuşan kişi bulmak zor olabilmektedir.

Sri Lanka'da Alkol İçiyorlar Mı?

Sri Lanka’da alkol içiyorlar mı sorusu oldukça merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu ülkede vakit geçirecekseniz alkol konusundaki kurallarına dikkat etmek gerekiyor. Çünkü Sri Lanka’da 1,5 litreden daha fazla şarap ya da güçlü içecekler taşınmasına izin verilmiyor. Bunun yanında tatilciler eğlence amaçlı olarak alkol tüketebiliyor. Bu ülkede kadınların ise alkol tüketmesi hoş karşılanmıyor ve 1979 senesinden bu yana kadınların kanunen de alkol kullanmasına izin verilmemiştir.

Sri Lanka'da İçki İçmek İçin Yasal Yaş Nedir?

Sri Lanka alkol tüketimi bakımından çeşitli kuralları olan bir ülkedir. Bu ülkenin kişilere özellikle kadınlara yasak getirmesi halkın alkol tüketiminde dikkatli olmasını gerekli olmaktadır. Halk yanında turistlerin de alkol alabilecekleri saatlere sınırlama getirilmiştir. Son yapılan düzenlemelerinde ise alkollü şekilde fil kullanmak yasaklanmıştır. Kadınlar uzun yıllardır alkol tüketmek konusunda yasaklara uymak zorunda ve kadınların bar gibi alkollü içki satılan yerlerde çalışması da yasaklamıştır.

Sri Lanka'nın Dini Nedir?

Sri Lanka dini nedir sorusuna yanıt vermek gerekir ise birden fazla dinden bahsedilebilir. Dini bakımdan çeşitlilik olan ülkede halkın farklı kesimlerinde değişik inançlar hakimdir. Farklı dini inançların olduğu bu ülkede karışılabileceğiniz dini inanç sistemleri arasında şunlardan bahsetmek mümkün olabilir:

  • Halkın büyük bir kısmı Budizm dinine inanır.
  • Hinduizm dini oldukça fazla inananı olan dinlerdendir.
  • Ufak bir grup da olsa İslam dini üçüncü sıradadır.
  • Hristiyanlık dini dördüncü sırada yer alır.
  • Diğer dinlere de az miktarda inanan gruplar vardır.

Ülkenin büyük bir kısmı Budizm inancına sahiptir. Bu ülkenin bayrağı da halk içerisinde yer alan toplulukları temsil edecek şekilde renklendirilmiştir. Sri Lanka bayrağı üzerinde yer alan vişneçürüğü rengi Sinhala topluluğunu temsil etmektedir. Turuncu renk ise Sri Lankalı olan Tamil topluluğunu sembolize ediyor. Bunun yanında bayrak üzerinde yer alan Sri Lankalı Müslüman topluluklarını temsil etmektedir. Budist halkı ise Bo yaprağı ve safran renk temsil eder. Kısacası ülkenin bayrağı ülkedeki tüm inanç sistemlerine yer vermiştir.

Sri Lanka Hindistan'ın Bir Parçası Mı?

Sri Lanka Hindistan’ın bir parçası mı sorusu oldukça merak edilen bir konudur. Sri Lanka’nın bir dönem Hindistan ile sınır sorunları yaşamış olmasına rağmen günümüzde bu sorunların ortadan kaldırıldığı söylenebilir. Ülke başlı başına bir ada ülkesidir ve kendine has bir yönetim şekli bulunur. Uzun bir süre önce bağımsızlığını kazanan ülkenin günümüzde Hindistan ile bir sınır sorunun olmadığı da söylenebilir.

Sri Lanka Kar Yağar Mı?

Sri Lanka tropikal iklim bölgesinde olan bir ülkedir. Bu da ülkenin yılın büyük bir bölümünde yağış aldığı anlamına gelebilir. Ülkede çok fazla yağmur yağıyor olması yemyeşil bir doğasının olduğunu gösteriyor. İki majör yağış dönemi olarak bilinen ekim ve ocak ayları arasında kuzey ile doğu musonları hakim oluyor. Bunun yanında mayıs ve temmuz ayları arasında da güney ve batı musonları etkili oluyor.

Ada ülkesi olduğu için rüzgarın etkisine çok fazla maruz kalan bir ülkedir. Aynı zamanda ülke genelinde sıcaklık değerleri de bölgeden bölgeye değişmektedir. Sri Lanka kar yağar mı sorusuna ise olumsuz bir yanıt verilebilir. Çünkü yüksek bölgelerde dahi ortalama sıcaklık 5 ile 20 derece arasında değişir. Sıcaklık değerleri eksinin altına düşmüyor.

Sri Lanka Turistler İçin Ne Kadar Güvenli?

Sri Lanka turistler için ne kadar güvenli sorusuna farklı açılardan değerlendirilebilir. Her ne kadar kuşkusu olan birçok kişi olsa da son yıllarda alınan güvenlik önlemleri ile biraz daha güvenilebilir bir ortam haline geldi. Sri Lanka ziyareti düşünen kişilerin mutlaka ülkenin geneli hakkında detaylı olarak bilgi edinmesi gerekiyor. Konaklama, gezilecek yerler, tur şirketlerinin güvenilirliği bu süreçte oldukça önemli konular arasında yer alıyor.

Sri Lanka Fakir Bir Ülke Mi?

Sri Lanka birçok ürün konusunda önemli bir yere sahiptir. Çay, kahve, şeker ve kauçuk üretiminde yüksek standartlardadır. Bunun yanında modern limanları olan ülkeler arasındadır. 1977 senesinde Serbest Piyasa Ekonomisi ’ne geçmesi ile birlikte özel girişimlere daha fazla olanak sağlanmaya başlanmıştır. 2010 senesiyle birlikte daha da hızlı gelişen bir ekonomiye sahip olmayı başarmıştır. Halkın büyük kısmı düşük yaşam şartlarına sahip olsa da kendine has bir kültürü olduğu söylenebilir.

Sri Lanka Ucuz Mu?

Sri Lanka ucuz mu sorusu birçok turist için önemli konular arasında yer alıyor. Asya ülkeleri arasında yer alan Sri Lanka birçok ülkeye göre biraz daha pahalı olduğu söylenebilir. Ancak genel anlamda turistik bir gezi düşünen kişiler açısından Sri Lanka, ucuz ülkelerden biridir. Bu ülkede konaklama, yeme içme gibi konularda fazla harcama yapmak gerekmiyor.

Sri Lanka’da Günlük Ne Kadar Paraya İhtiyacım Var?

Sri Lanka’da günlük olarak az miktarda harcama yaparak çok iyi tatil yapabilirsiniz. Konaklama için 10 dolar civarı yeme içme için de 4 ya da 5 dolar civarı günlük harcamanız olabilir. Ancak bunun yanında gezmek ve girmek istediğiniz özel park alanları için de ödemeler yapmanız gerekir.

Editör: TE Bilişim