Diyanet İşleri Başkanlığı, kurucusu olan ve 10 Kasım’da ölümsüzlüğe uğurlanan Mustafa Kemal Atatürk’ü Cuma hutbesinde anmamasına CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul“Atatürk olmasaydı, o koltukta oturamazdınız.” diye tepki gösterdi. Ertuğrul açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

‘Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Diyanet son 8 yıldır 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos, 29 Ekim’de ve 10 Kasım’larda Atatürk’ü yok sayıyor. Bu yıl, 10 Kasım’a denk gelen Cuma hutbesinde Atatürk’e yine yer vermedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a çağrımdır; Hutbenizde, bütün sıkıntılara rağmen morali yüksek, ümidi diri tutma iradesi demişsiniz ama ATATÜRK diyememişsiniz. Zalimlerin zulmüne rağmen hak ve hakikatten ayrılmamak demişsiniz, bu yolda asla yılgınlığa kapılmamak demişsiniz ama ATATÜRK diyememişsiniz. İlmin, irfanın ve bilimin ışığında çalışmaktan bahsetmişsiniz ama ATATÜRK diyememişsiniz.

UNUTMAYIN! Atatürk olmasaydı o koltuklarda oturamazdınız. Atatürk sayesinde makam mevki sahibi olup da onu yok sayamazsınız. Bu hastalıklı zihniyete hala sahip çıkanların, demokrasiye, Cumhuriyete, devlete millete, bayrağa, vatan kavramına saygısı sahtedir. Siz bu milletin kalbinden Atatürk sevgisini silemeyeceksiniz!”

Level Hastanesi'nde sıcak dakikalar! Level Hastanesi'nde sıcak dakikalar!

Editör: Sadettin Yıldızhan