Mil Diyanet Sen Genel Merkezi, Kastamonu Pınarbaşı’da canına kıyan emekli imam Muhammed Şahin'in vefatıyla ilgili bir açıklama yaprarak, "Hocamızın canına kıyma nedeni araştırılsın…!" çağrısı yaptı.

Muhammed Şahin hocayı kaybettik! Muhammed Şahin hocayı kaybettik!

Mil Diyanet Sen Genel Merkezi'nin yaptığı açıklama şu şekilde:

İNTİHAR NEDENİ MOBBİNG

"Kastamonu Pınarbaşı ilçesinde görev yapan ve 6 ay önce emekli olan din görevlisi Muhammed Şahin hocamız; Yazılı medyada yer alan iddialara göre ilçe Belediye Başkanı’nın kendisine ve ailesine uyguladığı mobbing ve baskılar nedeniyle intihar etti.

Güvenlik güçleri emekli imam Muhammed Şahin hocamızı bu elim olaya sürükleyen nedenleri ve iddiaları araştırmaya başlarken, Muhammed hocayı çok seven ilçe halkı konuya ilişkin yetkili kurumlardan bir açıklama bekliyor.

ÇOCUKLARINA DA BASKI YAPMIŞLAR

Sendikamıza ulaşan bilgilere göre hocamıza ve ailesine (çocuklarına) yönelik (detaylar daha sonra açıklanacak) ciddi bir mobbing ve baskı uygulandığı iddia ediliyor. Hem merhum hocamızın hem de çocuklarının ciddi mağduriyetleri söz konusu.

MEKTUPTA TÜM GERÇEKLERİ YAZDIĞI SÖYLENİYOR

43 madenci ölünce mi akıllandınız? TTK havalandırmaları yenilenecek! 43 madenci ölünce mi akıllandınız? TTK havalandırmaları yenilenecek!

Hocamızın intihar etmeden önce bir mektup kaleme aldığı ve mektupta tüm gerçekleri yazdığı söyleniyor. Yine hocamıza belediye başkanının şikayet ve baskılarıyla ilçe dışı yer değişikliği cezası verildiği gibi konuya ilişkin ortaya atılan tüm iddiaların araştırılmasını talep ediyoruz."

Editör: U. G.