El Nino'nun yol açtığı kavurucu sıcaklıkların ardından, Türkiye'nin şimdi de El Nino kışına hazırlandığı açıklandı. El Nino kışı, uzmanlar tarafından kar yağışı getireceği tahmin ediliyor.

Köy yolunda kaza! Ağır yaralandı! Köy yolunda kaza! Ağır yaralandı!

Halk arasında "Kar ne zaman yağacak?" sorusu merak konusu olurken, uzmanlar bu yılın geçmiş yıllara göre daha soğuk ve yoğun kar yağışlı olabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

TRT Haber'in haberine göre Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi ve İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt, El Nino etkisi altındaki yıllarda Türkiye'nin bol yağış aldığını söyledi. Dr. Okan Bozyurt, "Bazı El Nino yıllarında bol yağışlı fakat ılık olmuş. Bazı El Nino yıllarında ise yine bol yağışlı fakat soğuk olduğunu görüyoruz" diyerek bu seneki modellerin Türkiye için özellikle kasım ve sonrası için ne gösterdiğini ayrıntılı bir şekilde açıkladı.

Dr. Bozyurt,, "7-10 Kasım arasında yine çok ciddi bir soğuk hava kütlesi bekliyorum. Bu soğuk hava sistemi de kar yağışı getirebilir. Soğuk ve kar yağışlı günlerin ardından ise pastırma yazı gelecek. Aralıktan itibaren yoğun yağışlar bekliyorum. Ocak ve şubat aylarında da deniz etkili kar yağışları olabilir. 11 Kasım gibi yine bir yüksek basınç gelecek. Bir hafta ila 10 gün mevsim normalleri civarında veya biraz da mevsim normallerinin üzerinde bir hava sıcaklığı olabilir" dedi.

Editör: Melisa Sapaz