AK Parti’de ‘2k’ formülü! İl ve ilçe başkanları değişecek! AK Parti’de ‘2k’ formülü! İl ve ilçe başkanları değişecek!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, Mustafa Çağlayan'ın;"CHP belediyelerindeki borç uçsuz bucaksız bir hal alıyor" sözlerine yanıt vererek; “Siz kötü yönetim sergilediğiniz için oluşan bu borçtan duyduğunuz rahatsızlığınızı anlamakta güçlük çekiyoruz” dedi.
Dural’ın açıklaması şu şekilde:
“Halkımız 31 Martta yerel yönetimlerde Cumhuriyet Halk Partisine iktidar olma görevini vermiş ve Türkiye’nin birinci partisi yapmıştır. Sorumluluğumuzun farkında olup Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in dediği gibi “halkımızın bize verdiği yatırım kredisinin” gereğini yapmak için bütün gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Şeffaf belediyecilik anlayışımız gereği; Cumhuriyet Halk Partisi'nden başka siyasi partilere geçen belediyelerimizden devreden borçların açıklanması bizi hiç rahatsız etmiyor.Siz kötü yönetim sergilediğiniz için oluşan bu borçtan duyduğunuz rahatsızlığınızı anlamakta güçlük çekiyoruz.Siz buna takılacağınıza yoksullukla ve açlıkla mücadele eden halkımızı düşünseydiniz bugün ülkemiz bu durumda olmazdı.Türkiye şu anda dünyada en yüksek enflasyon oranına sahip 4.ülke olarak Afrika ülkelerinden bile geride bulunmaktadır.Ancak halkımızın umutsuzluğa kapılmasına gerek yok,iktidar yürüyüşümüz başladı ve her gün çok çalışarak,üreterek, iktidara hazırlanıyoruz.Değişim başladı ve durdurulamaz.”
Çağlayan’ın açıklaması neydi?
"Algı Yapmayın, Bahane üretmeyin. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde okunan faaliyet raporundan anlaşılacağı üzere 2019-2024 yılları arası CHP’nin İzmir'de yönettiği belediyelerin toplam borcu yaklaşık 100 MİLYAR liradır! Belediye başkanlarının tamamına yakınının değiştiğini dikkate alacak olursak, CHP’li belediyelerin CHP’li belediyelere devrettiği borç durumu bu şekildedir.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde bu rakam iki katına çıkıyor, Ankara’yı da hesaba katarsak CHP belediyelerindeki borç uçsuz bucaksız bir hal alıyor.
Önümüzdeki dönemdeki beceriksizliklerine bahane bulmak için “enkaz edebiyatı” yapmaya çalışanların manipülasyonu kendi belediyelerinin borç batağında olduğu gerçeğini bir kez daha gün yüzüne çıkarmış oldu.
CHP belediye başkanlarına önerimiz, sadece vatandaşlarımıza hizmete odaklanmalarıdır. Hizmet ve eser ortaya koyamayacakları için şimdiden bahane üretmesinler."
Editör: Şeyma Kaya