Devrekliler sosyal medya hesabı üzerinden özel yapılan paylaşımda Devrek’ten Filistin’e giden ve şehit olanların isimleri yayınlandı.

Yayınlanan liste ve paylaşılan not şu şekilde:

“Devrek'ten Filistin'e

“Bu memleketin Azîz evlatları hiç bir zaman zalim olmadı, sıkıntı çekmesine rağmen mazluma kol kanat oldu.

Hiçbir zaman gaddar olmadı imkanı oranında maddi veya manevi destek verdi.

Hiç bir zaman mazluma sırt dönmedi her zaman yurdunu toprağını evini açtı.

"Sömürüye, zulme karşı" İsa Mutlu işçilere seslendi! "Sömürüye, zulme karşı" İsa Mutlu işçilere seslendi!

Bu memleketin Azîz evlatları her zaman haklıdan, mağdurdan, mazlumdan yana oldu ve her zaman haksıza, zalime dik durdu. Önce eliyle düzeltmek için can verdi. Şehit oldu, gazi oldu ama Hakkı tutup ayağa kaldırdı.

Çünkü biliyordu ki yaşadığı toprağın savunması; batıda Bosna'dan, doğuda Azerbaycan'dan güneyde ise Filistin'den başlıyordu. Onun için canıyla, malıyla inancı ideali ve insanlık onuru için zalime zalimsin diyerek gereğini yapıyordu.

Devrek’ten 14 şehit!

Onun için Bosna'da soykırıma dur diyordu. Azerbaycan da Karabağ'da vatan topraklarını 30 yıl sonra da olsa geri alıyordu. Onun içindir ki dün 100 sene önce bu aziz memleketin aslanları zor zamanda zor şartlarda gittikleri Filistin'de şehit olmayı göze alıyorlardı. Onun içindir ki Devrek ilçemizden 14 yiğit şehit olmaktan çekinmiyordu.

Bölücek'ten Yusuf, Yılanlıca'dan Yakup, Kabaca'dan Şaban, Çorak'tan İsmail, Yazıcık'tan Ali gibi 14 vatan evladı Gazze'de, Şeria'da, Romani'de Filistin'de şehit oluyordu.

Bugün yine adı gibi Anadolu olan ana gibi koruyan kollayan bu aziz vatanın evlatları mazlumdan yana, garibandan yana. Zalime karşı kalben bugz değil eliyle düzeltecek cesarette, bilgeliktedir. Onun içindir ki mazluma, mağdura sahip çıkmayı, partiler üstü, dernekler üstü görmektedir. Malıyla, canıyla korumak ve korumak için kararlıdır. Çocukları, kadınları mağdurları katleden itraile kahrolsun diyerek kahretme vakti gelmektedir. Mazlumların yetimlerin ahını alma günü yaklaşmaktadır. Kahrolsun İsrail, yaşasın mazlum ve mağdurların kardeşliği.. Ülkemize, Devrek'imize ve insanımıza da bu yakışır. Onun için Devrek' ten Filistin'e yol gider. O yol şehit yoludur, gönül yoludur.

Sefer Köse 03.11.2023”

Editör: U. G.