ZBEÜ'de o bölümler en iyiler arasında! ZBEÜ'de o bölümler en iyiler arasında!

Devamsızlık şartı ortadan kalkıyor! Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer öğrencilerin devam şartı ile ilgili müjdeli haberi vererek 12. Sınıflar için devamsızlıktan bırakmayacaklarını açıkladı. Karar 81 ildeki tüm öğrencileri ilgilendiriyor! 
6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depreminin ardından deprem bölgesi olarak sayılan 10 ilde ve tüm iller için farklı uygulamalar yürürlüğe girmeye başladı. Konu ile ilgili halen yeni kararlar alınmaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, az önce katıldığı bir programda milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren müjdeyi paylaştı!
Bakan Mahmut Özer, haber kanalı CNN Türk’te 81 ildeki 12. sınıf öğrencilerini ilgilendiren müjdeli haberi şu şekilde paylaştı:
DEVAM ZORUNLULUĞU YOK
“Bakanlık tarafından her yıl bu karar sınavdan sonra açıklanıyordu. 10 ilde meydana gelen deprem yalnızca o bölgedeki öğrencilerimizi etkilemedi. 81 ilimizde 12. sınıflar için devam zorunluluğu uygulanmayacak.”
8. SINIFLARA TATİL VAR MI? 
Sınava hazırlanan 12. sınıflar için Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer devam zorunluluğunun ortadan kalktığını duyuran müjdeyi açıkladı. Açıklamanın ardından lise sınavlarına hazırlanan 8. sınıflar ve velileri devam zorunluluğu ile ilgili açıklanan haberin kendilerine uygulanıp uygulanmayacağını araştırmaya başladı. Ancak henüz o grup ile alakalı bir açıklama bulunmamaktadır.
YENİ DÜZENLEMELER GELEBİLİR
Milli Eğitim Bakanı Özer, tüm öğrencilerin ülkemiz için değerli olduğunu ve onların yaşananlardan en az şekilde etkilenmeleri için ellerinden geleni yaptıklarıyla ilgili ifadeleri de kullandı.