Kırışıklık Oluşma Nedenleri

Derideki kırışıklıkları birbiriyle ilişkili iki ana başlık altında toplayabiliriz.

·        Genetik faktörlerin ve çevresel faktörlerin rol oynadığı yaşlanma sürecinde doğal kırışıklıklar.

·         Yoğun taklit kullanımının neden olduğu taklit kırışıklıklar, beklenenden daha erken meydana geldi.

Birincisi tedavinin amacı kırışıklıklar ile ilgilidir, porselen benzeri bir cilt üretmemelidir. Kişilerin yaşına göre temiz, eşit ve dinamik bir cilt sağlar.

Doğal Kırışıklık

Genetik duyarlılık, çevresel faktörler, yeme alışkanlıkları ve UV'ye maruz kalma süresi gibi faktörler nedeniyle yaştan daha yaşlı olabilir. Aşırı olduğu düşünülen kırışıklıklar nasıl azaltılır:

·        Düzenli Bakım
Daha kaliteli ve bakımlı bir cilt elde etmek için ilk şart uygun cilt bakımıdır. İhtiyaçlara göre düzenli olarak profesyonel cilt bakımı yapmak ve ev ürünlerini düzenli kullanmak gerekir.
 

·        Mikro İğneli Fraksiyonel Radyofrekans (Altın İğne)
Tüm cilt yenileme sistemlerinin mekanizması; cildin zarar görmesine dayanır ve vücudun kendi kendini onarma mekanizmasını harekete geçirir. Mikroiğne fraksiyonel radyasyon frekansı (altın iğne) ucunda 25 veya 64 altın iğne bulunur. İğne ucuna ve iğne ipliği boyunca cilde dokunduktan sonra radyo frekansı enerjisi sağlar. Cildin kalınlığına ve problemine göre belli bir derinlik ve enerji ayarı yapıldıktan sonra tüm cilt veya problemli bölge tedavi edilebilir. Yüzün tamamının tedavi edildiği düşünüldüğünde ortalama 15.000 hasara neden olur ve cildi uyarmak için radyo frekansı kullanır. Bu 15.000 noktada fibroblast aktivasyonu adı verilen hücre yenilenme sürecini başlatır. Yaş ve çevresel faktörler nedeniyle kolajen ve elastin hücreleri azaldığında kırışıklıklar ortaya çıkar. Altın iğnelerin uygulanması hücre oluşumunu aktive ettiği için yeni oluşan hücreler kırışıklıkları azaltır.
 

·        Karbondioksit Fraksiyonel Lazer
Cilt üzerinde gerekli derinlik ve yoğunlukta mikropillar oluşturmak için lazer enerjisinin kullanılması prensibine dayanmaktadır. Uygulama alanında binlerce noktayı yok ederek hasarlı hücreleri kontrollü bir şekilde yok eder. İyileştirme mekanizması çalışmaya başladı. Bu nedenle yeni hücreler oluştukça kırışıklıkları düzeltir.
 

·        Plazma
Vücudumuzda herhangi bir hasar olduğunda ilki kandaki trombositlerin bölgeye girerek hücre onarım mekanizmasını başlatmasıdır. Plazma, bu vücut mekanizmasını taklit eden bir tekniktir. Kandaki trombosit sayısı artar ve özel bir kit ile ayrılır. Birçok yöntem (dermaroller, dermapen, iğneler gibi) cilde kontrol edilebilir hasar oluştursa da hazırlanan plazma yine de cilde sağlanır. Yeni hücrelerin aktivasyonundan sonra kırışıklıklar azalır.
kırışıklık-ve-tedavisi dermal enjeksiyon Wrinkles and their treatment

·        Dermal Enjeksiyon
Dermel Enjeksiyon tedavinin felsefesi deri içine mikroenjeksiyon yöntemi ile hücre Yeni liflerin yenilenmesine ve sentezlenmesine yardımcı olan özel bir karışımın enjekte edilmesidir. Kırışıklık tedavisi için neden daha fazla Dermel enjeksiyonuna ihtiyaç duyulduğu (diğer prosedürlerle de enjekte edilebilir) bir soruna neden olabilir, zaman geçtikçe hyaluronik asit ve ciltteki diğer birçok bileşen azalır. Hücre yapısında önemli rol oynayan bu maddeler ciltte eksik ise, kaç tane yeni hücre oluşumu tetiklenirse tetiklense de bu mekanizma beklendiği gibi çalışmayabilir. Tedaviyi güncelleyin. Bu sürece mezo-kaldırma yüzdesi de denir. Dermise enjeksiyon, hücre metabolizmasını uyarır ve dokuyu aktivasyon için hazırlar. Bu nedenle amacı cilt gerginliğini artırmak, su dengesini sağlamak, kırışıklıkları ve gözenekleri azaltmak, kolajen üretimine yardımcı olmak ve hücre döngüsünü hızlandırmaktır. Aralarından seçim yapabileceğiniz farklı kokteyller var ve kişilerin yaşına ve cilt ihtiyaçlarına göre, toplantı sırasında kırışıklıkları azaltmak için kokteyller kullanılabilir.
 

·        Karbon Peeling
Karbon peeling, bir karbon maskesi ve saniyenin milyonda biri lazer kullanan bir cilt gençleştirme tedavisidir. Lazer enerjisi ve karbon maskenin karşılaşması ani ısınma ile karbonla birlikte buharlaşarak cildin üst ölü deri tabakasının atılmasına yardımcı olur. Ayrıca hücre yenilenmesini sağlayan lazerin fotoaktivasyonu da kullanılmaktadır. Ciltteki kolajen üretimini tetikleyerek elastikiyetin gelişmesine katkıda bulunur. Kırışıklıkları azaltmak için ışıkla etkinleşen bir etkiye sahiptir.
 

·        Focus Ultrasound (ultherapy)
Odak Ultrason, zaman ve yerçekiminin neden olduğu gevşeme ve gevşemeyi tedavi etmek için tasarlanmış cerrahi olmayan bir sıkılaştırma yöntemidir. Ultherapy kullanılırken, ses dalgaları 1.5-3-4.5 mm cilt derinliğinde odaklanır. Deri altına yayılan dalgalar ile ciltte ısı hasarına neden olarak cilt altındaki bağ dokusunun güçlenmesine yardımcı olur.

 krışıklık-ve-tedavisi-3 Wrinkles and their treatment

Minik Kırışıklık

Yaşlanma ve çevresel faktörlerin yanı sıra yüz ifadelerinin yoğun kullanımı da daha derin ve daha güçlü kırışıklıklara neden olabilir. Kaşların ortası, alın ve göz çevresi en çok etkilenen bölgelerdir. Mevcut kırışıklıkları korumak ve açmak için bu alanlara toksinler enjekte edilebilir. Dolgu harcı, derinleşmiş alanlara da uygulanabilir.

Yüzdeki kırışıklıkları açmak ve cildin daha iyi nem tutmasını sağlamak için farklı moleküler özelliklere sahip hyaluronik asit (Dolgu) enjeksiyonları kullanılabilir. Kırışıklıkları gidermek için mevcut yöntemler nelerdir ve nasıl kullanılır; bunlar deneyimli hekimler tarafından cilt yapısı ve kırışıklıkların detaylı değerlendirilmesinden sonra belirlenecek işlemlerdir. Kombinasyon tedavisinde kullanılabilir. Bireysel prosedürler düzenlenmelidir.

Editör: Yaşar Atilla