Şirvan ilçesinin Maden köyünde özel bir bakır madeninde henüz belirlenemeyen nedenle göçük oldu. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine jandarma, 112 Acil Sağlık, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Göçükte yaşamını yitirenlerin Giresun nüfusuna kayıtlı Zekayi Can Çalık (32), Siirt nüfusuna kayıtlı Orhan Gültekin (26) ve İzmir nüfusuna kayıtlı Emre Gökduman (24) olduğu öğrenildi.
Şirvan Cumhuriyet Başsavcılığınca maden ocağında meydana gelen göçüğe ilişkin soruşturma başlatıldı.

CHP Çalışma ve Enerji Bakanlıklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz’ın da olay yerine gittiği belirtildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
Siirt'in Şirvan ilçesinde bir bakır madeninde meydana gelen göçükte yaşamını yitiren 3 madencimize Allah'tan rahmet, yaralı işçilerimize acil şifalar diliyorum. Konuyu yakından takip ediyoruz. Gölge Kabinemizde Çalışma ve Enerji bakanlıklarından sorumlu genel başkan yardımcılarımız Gamze Taşcıer ve Deniz Yavuzyılmaz incelemelerde bulunmak üzere bölgeye hareket ettiler.”

Sosyal medyadaki ölüm tehlikesi! Atom, vitamin kokteyli, gençleşme iksiri... Sosyal medyadaki ölüm tehlikesi! Atom, vitamin kokteyli, gençleşme iksiri...

Editör: U. G.