CHP'de imza ve disiplin krizi! Devrim Dural Z HABER'e konuştu! CHP'de imza ve disiplin krizi! Devrim Dural Z HABER'e konuştu!
TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank başkanlığında toplandı. Varank, teklifin yeni açılımlar getirdiğini, o yüzden komisyondaki müzakerelerin önemli ve değerli olduğunu söyleyerek, "Hem sektör oyuncularının beklentilerini karşılayacak maddeler var, yeni açılımlar getiren maddeler var. Bu manada da burada yapacağımız müzakereler elbette önemli ve değerli" ifadelerini kullandı.
'ENERJİ KAYNAĞINA DAYALI TESİSLERİN KURULMASINI HEDEFLİYORUZ'
Varank, teklifin ilk imza sahibi AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu'na söz hakkı verdi. Çolakoğlu, teklifin 2 yürürlük maddesi ile beraber 16 maddeden oluştuğunu kaydederek, "Teklifimizin ilk 3 maddesi 3213 sayılı Maden Kanunu kapsamında uygulanan Ulusal Maden Kaynak ve Rezerv Raporlama Komisyonu (UMREK) raporlama sisteminin 4'üncü grup madenler haricindeki 1, 2, 3 ve 5'inci grup maden işletme ruhsatları için zorunlu olmaktan çıkarılmasıyla ilgilidir. UMREK'in dünyadaki maden işletmelerinde gönüllülük esasına dayandığı da ortadadır. 1, 2, 3 ve 5'inci grup madenlerimiz yüzeye yakın, detaylı arama faaliyetlerine ihtiyaç duyulmayan madenlerimizdir. Bu değişiklikle işletmelerimizin zaman kaybı yaşamadan daha hızlı bir şekilde faaliyetlerine geçmesi hedeflenmektedir. Yine, kanun teklifimizdeki bir maddeyle de içme ve kullanma suyu temin edilen alanlar, kıyı kanunu kapsamındaki kıyı ve sahil şeritleri hariç olmak üzere, belirlenen alanlarda Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ilan edilerek yenilenebilir enerji kaynağına dayalı tesislerin kurulmasına da imkan sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.
Editör: Şeyma Kaya