Tasarruf dönemi başladı! Sendikalar ne düşünüyor? Tasarruf dönemi başladı! Sendikalar ne düşünüyor?

Zonguldak Valiliği önünde düzenlenen törene; Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, İl Başkanı Devrim Dural, Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, il ve ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. 

Törende CHP Atatürkçü Düşünce Derneği, Zonguldak Şube ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin çelenkleri de Atatürk Anıtı'na konuldu.

CHP İl Başkanı Devrim Dural, törende şu sözleri ifade etti:
"Cumhuriyet birikim ve kazanımlarını erozyana uğratmak isteyen tüm Cumhuriyet karşıtlarına rağmen Cumhuriyetimiz bugün 100 yaşında.
"Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir". Edirne’de çiftçi Hüseyin Ağadır, Karsta Çoban Hasandır, Sinop’ta Balıkçı Denizdir, Antakya’da künefe ustası Ediptir. Cumhuriyet fırsat eşitliğidir ; yeteneği, cesareti ve çalışkanlığı olan her ferdin hak ettiği makamlara gelebildiği rejimin adıdır Cumhuriyet. Dersimli memur bir ailenin oğlunun Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanı olabildiği, Mardinli okuma yazma bilmeyen anne babanın Nobel ödülü alan oğlunun "Ben bu ödülü Cumhuriyet sayesinde aldım" diyerek o ödülü Anıtkabir'e , Atasına minnet ifadesi olarak götürdüğü rejimin adıdır Cumhuriyet. Dil, din, ırk, mezhep farkı gözetmeksizin bütün yurttaşlarına eşit mesafede olan, 86 milyonu sevgi ve şefkat ile kucaklayan anlayışın adıdır Cumhuriyet. Dahili ve harici bedhahlara rağmen, sağlam temeller üzerine kurulan Cumhuriyetimiz ilelebet varlığını sürdürecektir. 
Ülkemizi ve devletimizi içinde bulunduğu sorunlardan kurtaracak olan Laik Cumhuriyete her zamankinden çok ihtiyaç duyduğumuz günler yaşıyoruz. 
Yakın coğrafyamızda gerçekleşen savaşlar kan, zulüm ve göz yaşına sebep olmaktadır. Bu durum Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “YURTTA SULH CİHANDA SULH” sözünün anlamını bir kere daha öğretmekte ve Cumhuriyetin önemini bizlere bir kere daha hatırlatmaktadır. Atatürk’ün de dediği gibi “ÇAĞDAŞ BİR CUMHURİYET KURMAK DEMEK, MİLLETİN İNSANCA YAŞAMASINI BİLMESİ, İNSANCA YAŞAMANIN NEYE BAĞLI OLDUĞUNU ÖĞRENMESİ DEMEKTİR.” 
Ülkemizi yerelde ve genelde yönetenlerin, halkımızın hiçbir ferdini ötekileştirmeden, ayrıştırmadan sımsıkı kenetlenmesini sağlaması gerekmektedir.  Camiye ve kışlaya siyaseti sokmadan, iktisadi ve yapısal sorunları çözmeli, yurttaşa refah içerisinde yaşayabileceği bir hayat sunmak için var gücüyle çalışılmalıdır. Etnik kimliğimizin ve dini inançlarımızın farklı olması aynı vatanı, aynı cumhuriyeti sevmemize engel değildir, farklılığımız aslında zenginliğimizdir. Halkımız, şanlı kurtuluş savaşını tüm etnik çeşitliliğine rağmen omuz omuza vererek birlik beraberlik içerisinde; “YA İSTİKLAL YA ÖLÜM” diyerek kazandı. Bu halk birlikteliğini kaybetmediği sürece çözemeyeceği hiçbir sorun, üstesinden gelemeyeceği hiçbir güçlük yoktur. Unutulmamalıdır ki; “BİZİM MİLLETİMİZ DERİN BİR MAZİYE MALİKTİR. TÜRK ÇOCUĞU ECDADINI TANIDIKÇA DAHA BÜYÜK İŞLER YAPMAK İÇİN KENDİNDE KUVVET BULACAKTIR.” Canları kanları pahasına bu aziz vatanı bize emanet eden atalarımızın bizden istediği bu vatana ve Cumhuriyete sahip çıkmak ve onu ilelebet yaşatmaktır. “TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN TEMELİ, KAHRAMANLIĞI VE TÜRK KÜLTÜRÜDÜR.”
Bizler Cumhuriyet çocuğu olarak, cumhuriyetin tüm kurum ve kuralları ile ebediyen yaşaması için mücadele edeceğiz. Güçlülerin adaletinin değil, adaletin gücünün hakim olduğu bir ülke ve dünya dileği ile hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyor;
Cumhuriyetimizi bize armağan eden, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün silah arkadaşlarını, kurtuluş savaşımızın isimsiz kahramanlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyorum
CUMHURİYET İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR. YAŞASIN CUMHURİYET, YAŞASIN GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK." 

Editör: Bekir Ekici