Bugüne kadar 7 genel başkanın görev yaptığı CHP'de 1368 kurultay delegesi, yeni genel başkanı belirlemek için bugün sandık başına gidecek. Divan başkanlığını Ekrem İmamoğlu'nun yapacağı kurultayda yarışın 13 yıldır genel başkanlık görevini sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu ile Manisa Milletvekili Özgür Özel arasında geçmesi bekleniyor. İlhan Cihaner ise adaylıktan çekildiğini duyurdu.

Zonguldak delegelerinin de içinde bulunduğu 1368 kurultay delegesi, yeni genel başkanı belirlemek için yarın sandık başına gidecek. Kurultayda, Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel, Örsan Öymen, ve Ünal Karahasan yarışacak.

Zonguldak siyasetinden notlar! Zonguldak siyasetinden notlar!

CHP Zonguldak Milletvekilleri kimi destekliyor?

Kurultay öncesi CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz tercihini Kemal Kılıçdaroğlu’dan yana kullanırken Eylem Ertuğrul’un değişim isteği dikkat çekmişti. Öte yandan Zonguldak Üst Kurul Delegelerinin ise tek bir adaya destek vermeyecekleri açıklanmıştı.

İLHAN CİHANER ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ
CHP Genel Merkezi’nde Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen İlhan Cihaner adaylıktan çekildi. Cihaner adaylıktan çekilmesi ile ilgili “bu antidemokratik, siyasetsiz ve kişilere indirgenmiş yarışın parçası olmayı reddediyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: U. G.