Altılı Masa'nın bileşenlerinden Demokrat Parti'nin ittifak içindeki yeri belli olmaya başladı. Liderliğini Gültekin Uysal'ın yaptığı Demokrat Parti, CHP listelerinden seçime girdi. Son seçimde Yüzde 0.30 oy alan DP'nin CHP'den biri bakanlık olmak üzere 6 milletvekilliği alacağı öğrenildi. 
DP'ye verilecek milletvekili listesinde ise kamu oyunun yakından tanıdığı isimler de bulunuyor.

DP'NİN MİLLETVEKİLİ LİSTESİNDE KİMLER VAR

Milletvekillikleri ise şöyle sıralanıyor:

1. Cemal Enginyurt
İstanbul 2. Bölge ilk 5. sırada

2. Ekrem Eray Arda. 
İstanbul 1. Bölge ilk 5. sırada

3. Faik Tünay. 
İstanbul 3. Bölge ilk 5 sırada

4. Mehmet Salih Uzun 
Zonguldak 2. Sıra.

5. Cenk Küpeli 
Ankara 2. Bölge ilk 5 sıra

6. Doç. Dr. Neslihan Çevik. 
Ankara 1. Bölge ilk 5 sıra

BÖYLE BİR ŞEY OLURSA CHP KARIŞIR
Basına sızan bilgiler bu yönde olsa da CHP’nin Zonguldak’ta ikinci sırayı Demokrat Partili Mehmet Salih Uzun’a vermesi durumunda parti içi kaos çıkması kaçınılmaz görülüyor.

SALİH UZUN KİMDİR?

Salih Uzun, 1970 yılında Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde öğrenim gördü.  Aynı üniversitede siyaset bilimi alanında yüksek lisans eğitimi aldı. Daha sonra siyasete atılarak Anavatan Partisi'nin (ANAP) gençlik kolları genel başkanlığını yaptı. Bunun yanında diplomasi muhabirliği, program yapımcılığı ve haber müdürü olarak da çalıştı. 1997-2000'de de Anadolu Ajansı yönetim kurulu üyeliği vazifesini yürüttü. 2000-2002 yılları arasında da ANAP Çankaya ilçe başkanlığında görev aldı. 2008 senesinde de ANAP'ın genel başkanı oldu. 2009'da Demokrat Parti ve Anavatan Partisi'nin birleşmesinin ardından da Demokrasi Partisi'nin genel başkanvekilliğine seçildi.

Kaynak: ODA TV