CHP eski il ve ilçe başkanlarından Osman Zaimoğlu'na kınama! CHP eski il ve ilçe başkanlarından Osman Zaimoğlu'na kınama!
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Zonguldak Kilimli ilçesinde seçim ofisi açıldı. Açılışa; CHP Zonguldak İl  Başkanı Devrim Dural, Kilimli Belediye Başkan Adayı Erol Sarıal,Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün, önceki dönem Belediye Başkanı Ali Arslan Kılıç, Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin, önceki dönem Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, STK temsilcileri çok sayıda partili ve Kilimlili vatandaşlar katılım sağladı.
CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural açılışta yaptığı konuşmada; “Öncelikle sizlere Kilimli'de olan bitenlerden biraz bahsetmek istiyorum. Bir eleştirim olacak. Biliyorsunuz balıkçı barınakların yıkıldı. Biz bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi olarak gerekli mücadeleyi verdik Fakat buna engel olamadık. Biz bunu eleştiriyoruz. Diyoruz ki bizim balıkçı barınağımızı niye yıktınız? Kime sordunuz bizim balıkçı bardağımızı yıkarken?  Buradaki arkadaşlarımız bir şekilde burada evlerine ekmek getiriyorlardı. Şimdi bu arkadaşlarımız mağdur durumda. Yine pazar yeri konusu Cumhuriyet Halk Partisi'nin bıraktığı gibi duruyor. Herhangi bir gelişme yok.  31 Mart akşamı bunun bir bedeli olmalı. Sandıkta diyoruz ki Cumhuriyet Halk Partisi'ne oylarımızı atalım. Bu bu mesajı iktidarı en güçlü bir şekilde verelim diyoruz.”

CHP Kilimli Belediye Başkan Adayı Erol Sarıal yaptığı konuşmada; “Ak Partili belediye zaman zaman çalışanların ücretlerini ödeyemiyor. Ama Alaplı'da Cumhuriyet Halk Partisi'nin belediyecilik anlayışında hiçbir hizmette aksama yok. Tıkır tıkır herkesin maaşı ödeniyor. Çaycuma'da belediyecilik anlayışımız bizim harikalar yaratıyor. İstanbul'u, Ankara'yı, İzmir'i izliyorsunuz. Demek ki biz arkamızı iktidara yaslayarak belediyecilik yapmaya değil, alttan toplanan kaynakları, oralardaki gibi en verimli bir şekilde tasarruf şekilde kullanmaya adayı. Kilimli'nin geleceği çok parlak. Zonguldak'ta olmayan olanaklar, demiryolu olan, deniz yolu olan, karayolu olan ve hava yolu otuz beş kilometre uzaklıkta bulunduğu Kilimli'de bütün Filyos'un Çatalağzı'nın sanayinin, madenlerin, çalışanlarının ve ekonomik hareketinin yükünü çekecek bir potansiyele sahip çıkacağız. Bunun için biz projelerimizi gelecekte Kilimlinin nüfusunu planlayarak projeler hazırlıyoruz. Biz halkın yaşamını desteklemek için adayız" dedi.

Editör: Şeyma Kaya