CHP’de aday belirleme yöntemiyle ilgili parti içinde yaşanan görüş ayrılığı Kilimli’de üç ismi karşı karşıya getirdi.

İlçe başkanı iken belediye başkan aday adayı olan Erol Sarıal’ın kurduğu ilçe örgütünün, ön seçim kararı alması Erol Sarıal’ın şansını arttırmış durumda. Ancak adayların sadece ön seçim sonuçlarına göre mi belirleneceği yoksa ön seçim artı anket uygulamasının mı yapılacağı tartışma konusu oldu.
Diğer yandan adaylıklar için ismi geçen diğer iki isim geçen seçim CHP’de önü kesildiği için İYİ Parti’den aday olan Erdinç Kargidan ve eski belediye Başkanı Ali Aslankılıç.

Sel ve fırtınada yıkılan yerler yeniden yapılıyor! Sel ve fırtınada yıkılan yerler yeniden yapılıyor!

Erdinç Kargidan’ın sadece ön seçimli bir aday belirlemeye sıcak bakmadığı için aday olmaya sıcak bakmadığı anket yapılması durumunda aday adayı olabileceği öğrenildi.
Ali Aslankılıç cephesinde durum netleşiyor. Aslankılıç’ın ön seçime sıcak bakmamakla yarışa birlikte katılacağı, ancak daha çok anket veya merkez yoklaması ile adayın belirlenmesi görüşünde olduğu öğrenildi. Aday belirlenme yöntemiyle ilgili parti içinde derin görüş ayrılıklarının nasıl sonuçlanacağı merak ediliyor. İYİ Parti cephesi ise CHP’nin vereceği karara göre yol haritasını netleştirecek.

Editör: Melisa Sapaz