ZBEÜ'de tüp mide ameliyatı olmak için İngiltere'den geldi! ZBEÜ'de tüp mide ameliyatı olmak için İngiltere'den geldi!

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Belediye Başkan Adayı’nın belirlenmesi sürecinde günlerdir süren gerilimin ardından 7 aday adayı toplandı.

MYK kararı ile anketten çıkan 3 isim yerine 7 aday adayının da katılımı ile ön seçim yapılması kararının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın da katılımı ile toplantı düzenlendi.

7 aday adayı, İl Başkanı Devrim Dural ve Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu’nun katılımı ile ön seçim süreci görüşülecek.

Toplantının ardından 6 Ocak’ta ön seçim yapılacak ve ön seçimden çıkan kişi Belediye Başkan adayı olarak belirlenecek.

Toplantı öncesi açıklamada bulunan İl Başkanı Devrim Dural:
"Biliyorsunuz gündemimiz yerel seçimler ve şu anda da Zonguldak Belediyesi'yle alakalı bir toplantı ııı düzenlemiş bulunuyoruz. Aday adaylarımızla beraber birlik beraberlik mesajımızı topluma ııı basına ve kamuoyuna iletiyoruz. Ve ııı size şunları söylemek istiyorum. Evet Zongulda belediye başkanı şu anda bu salonda. Şu anda bu salonda. Bu yedi kişiden bir tanesi Zonguldak Belediye Başkanı olacak. Bütün Zonguldak'ın bunu bilmesini istiyoruz." dedi.

Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz da konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Bugün bir araya gelmemizin sebebi biraz önce il başkanımızın da ifade ettiği gibi Zonguldak'ın yeni belediye başkanını açıklamak. Neden belediye başkanı diyorum Çünkü burada bulunan yedi başkan aday adayımızdan biri bu ipi göğüsleyecek. Hepimizin desteğiyle bunu başaracak. 25 Aralık 2023 tarihinde merkez yürütme kurulumuzun aldığı karar doğrultusunda Zonguldak İl Belediye Başkan adaylığı için başvuru yapan yedi aday adayımızın tümünün ön seçime girmeye hak kazandığı karara bağlandı. Bu karar sürecinin içinde yedi aday adayımızın her biri Yazılı olarak da il başkanlığımıza verdiği dilekçeyle birlikte hep birlikte ön seçime girmek istediklerini beyan ettiler. İl başkanımız, il yönetimimiz, merkez ilçe başkanımız, merkez ilçe yönetimimiz milletvekili arkadaşım ve ben Zonguldak Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı olarak bu görüşe katılarak talebimizi merkez yürütme kuruluna ilettik. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'le birlikte konuyu görüştük. Ve neticesinde ön seçimin yedi aday adayıyla birlikte yapılması doğrultusunda bir kararı hep birlikte almış olduk.

Ben bu adımlar atılırken hem ön seçim sürecine giden süreçte tüm metotları uygulayan aynı zamanda birlik ve beraberlik için ön seçim sürecini şekillendiren herkese ama başta Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in merkez yürütme kuruluna, parti meclisimize ayrıca teşekkür ediyorum. Bir kez daha gördük ki partimizin çeşitli üst düzey kademelerinde Zonguldak yer buldukça taleplerini iletmede ve bunları bir sonuca eriştirmekte çok daha avantajlı olabiliyor. Ön seçim tarihi aday adaylarımızın sağlıklı bir kampanya yürütmelerini sağlayabilecek şekilde 6 Ocak 2024 Cumartesi gününe kadar devam edecek. Cumartesi günü de biz artık adayımızı belirlemiş olacağız. Aday olarak belirlenen, aday adayımızın dışında kalan arkadaşlarsa hepsi çok kıymetli, deneyimli, mesleki olarak tecrübeli, belediye konusunda bilgili, o nedenle hep birlikte güçlerimizi birleştireceğiz. Ve genel seçimlerde Zonguldak'ta nasıl birinci parti olduysak, yerel seçimlerde de Zonguldak Belediyesi'ni hep birlikte kazanacağız. Zonguldak'ta Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir bütün olarak üyesinden aday adayına, il ve ilçe başkanlarına ve yönetimlerine kadar milletvekilleriyle birlikte bir arada olduğunu göstermek için bugün buradayız ve ümit ediyorum yine 31 Mart gecesinin hemen arkasında da hep birlikte bu basın açıklamasını Zonguldak Belediyesi'nde yapacağız. Sizleri şimdiden oraya o tarihe davet ediyorum”

Editör: U. G.