Check Up Ne Kadar Sürer?

Check up süreci yaptıracağınız çalışmalara göre değişiklik göstermektedir. Başlangıç seviyesinde her alıyorsa 2-3 saat içerisinde testleriniz yapılmaktadır. Ancak daha detaylı çalışmalar yapılıyorsa bir gününüzü ayarlayabilirsiniz. Hatta ekstra olarak işlemler yapılması gerekiyorsa hastanede bir gün önceden de yatmanız gerekebilmektedir. Doktorunuzla görüşme esnasında yapılacak işlemleri belirleyerek hangisi gerekliyse check up işlemlerini yaptırabilirsiniz.

Check Up Neleri Kapsar?

Check Up içerisinde yapılan testler aşağıda listelenmektedir. Yapılan test sürecinde alacağınız paketlere göre seçimler sağlayarak fiyatları belirlenmektedir.

·         Şeker hastalığı (diyabet)

·         Beyin damar hastalığı

·         Göz hastalığı

·         Depresif bozukluklar

·         Tiroit bezi hastalıkları

·         Kalp hastalıkları

·         Yüksek kolestrol ve obezite

·         Bağışık sistemi hastalıkları

·         Böbrek ve Karaciğer hastalıkları

·         Hepatit, kızamık, HIV gibi enfeksiyon hastalıkları

·         Kemik erimesi

·         Kalın bağırsak kanseri, Meme kanseri, Akciğer kanseri, prostat kanseri, rahim ağzı kanseri

Check Up Ne Kadar Sürede Bir Yapılmalıdır?

Check up yaptırma işlemleri senede bir kez yapılması önerilmektedir. Sağlık durumu beklenmedik şekillerde değişmektedir. Genelde hastalar şikayetleri geçer diye bakmamaktadır. Bu durum ilerlediğinde büyük sorunlara yol açarak ilerlemektedir. Erken teşhis ve sağlıklı bir hayat için check up yaptırmayı sağlayarak olası durumları önlemiş olursunuz.

Check Up Ne Kadar?

Check up fiyatları yaptırdığınız paketlere göre değişiklik göstermektedir. Ortalama olarak check up fiyatları 400 TL- 5000 TL arasında değişik fiyatlandırmalar yer almaktadır. Check up yaptırmak istiyorsanız paket detaylarına inceleyerek ve teklifler alarak hareket edebilirsiniz. Özel hastanelerin iletişim bölümünden arama sağlayarak fiyat bilgilendirmesi alabilirsiniz. Fiyat listelemesine göre hareket ederek en uygun check up yaptıracağınız hastane üzerinden işlemleri yapabilirsiniz.

Devlette Check Up Yapılıyor mu?

Devlette check up işlemleri yapılmamaktadır. Check up işlemleri tüm bölümler içerisinde oluşturularak yapılan tahlil türüdür. Devlet hastanesinde sizlerin vermiş olduğu şikayete göre doktor tahlil, tetkik yapılmasını istemektedir. Özel hastanelerde yapılan check up işlemlerinde araştırma sağlayarak uygun fiyatta hizmet veren yerleri bulabilirsiniz.

Aile Hekimi Check Up Nedir?

Aile hekimlerinde belli check up işlemleri randevulu şekilde ücretsiz yapılmaktadır. Randevu alabilmek için MHRS E-devlet yoluyla sitesine girerek veya ALO 182 Randevu hattından ulaşarak Aile Hekimi randevusu alabilirsiniz. Check up içerisinde belirlenen alanlar kan şekeri, kan basıncı, kan kolestrol ve yağ değerleri, EKG kalp grafisi, karaciğer, böbrek fonksiyonu, idrar tahlili ve kanser taraması gibi tahliller yapılmaktadır. Yapılan uygulama sayesinde olası hastalıklarında önüne geçilip erken tedavi aşamasına geçiş sağlanması amaçlanmaktadır.

Check Up Sonuçları Ne Zaman Çıkar?

Check up sonuçları verilerin toplanması ve çıkarılması en erken süre 4-5 gün içerisinde tamamlanmaktadır. Ancak checkup paketiniz içerisinde fazla tahlillerden oluşmuyorsa 1-2 gün içerisinde tamamlanmaktadır. Yaptırdığınız tahlil sayısına göre tüm veriler toparlanacağından dolayı süreç değişkenlik göstermektedir. Doktorunuzdan da bilgi alarak sonuçların ne zaman çıkacağını öğrenim sağlayabilirsiniz.

Check Up Yaptırmak Zorunlu mudur?

Check up yaptırmak zorunlu değildir. Ancak konu sağlığa gelince bütün işlemleri yaptırmak isteriz. Sağlığınız ve olası üstün şikayetlerden korunmak için yılda bir sefer check up yaptırmanız geleceğiniz korumanızı sağlamaktadır.

Check Up Avantajları Nelerdir?

·         Sağlık durumunuzla ilgili bilgileri detaylarıyla öğrenebilirsiniz.

·         Erken teşhis yapılarak birçok hastalığın da önüne geçmiş olursunuz.

·         Sağlık açısından da gerekli tedavilerin yapılması sizi daha dinç olmanızı sağlar.

·         Düzenli bakım periyoduna girebilirsiniz.

Editör: Yaşar Atilla