Açılışa Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Çaycuma Esnaf ve Sanatlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, Çaycuma Belediye Meclisi Üyelerinden Serhat Dereli ve Bahri Malakçı, Organizasyon sahiplerinden Serhan Kahveci, bazı daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kapalı pazaryerinin müsait olmaması nedeniyle bu sene Nihat Kantarcı Caddesi Seka Sineması’nın arka tarafında kurulan panayırda organik gıdadan, giyime, baharattan, elektronik cihazlara, dekorasyon ürünlerinden, ayakkabı çeşitlerine birçok alanda sergi açıldı.

ÇAYCUMA BİR CAZİBE MERKEZİ

Açılışta konuşma yapan Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Değerli dostlar bu akşam buradayız güzel bir açılışta beraberiz. Bu işin evveliyatında girişimci arkadaşlarımızın buradaki esnafları bir araya getirip bu işi başlatmasıyla bu sene 5’cisi meydana gelen bu olay için buradayız. Açık söylemek gerekirse ben belediye başkanı olarak bugüne kadar bu konuya çok sıcak bakmadım, çok yaklaşmadım bu bir itiraf derseniz itiraf. Sebebi de şu, bu tip şeylerin esnafımıza zararı olur yani bu tip şeylere ne gerek var diyen bir muhalefet olur düşüncesiyle ben uzakta değildim ama çok da yapıcı yaklaştığımı söyleyemem o yüzden gençler de kusura bakmasın. Bu sene de pazaryerindeki yerimizin müsait olmaması nedeniyle yapmayalım dedim. Ama onlar o kadar mücadeleci ki bu akşam burada beraberiz. Mademki bu ısrarla inatla 4-5 seneden beri bütün olumsuzluklara rağmen sürdürülüyorsa artık bundan sonra bu işi kalıcı haline getirmek burada ticaret odası başkanımızın, Esnaf odası başkanımızın olduğu bir yerde Çaycuma’nın yükselen bütün değerleri gibi bu temmuz ayındaki güzel olayı kalıcı hale getirmek ve Çaycumalılara yakışır hale getirmek ve bölgenin de en iyisi olmak bizim size vereceğimiz sözdür. Elbette bir şeyler yapılıyor ama yapılırken hep düşünüyoruz acaba kime faydası olur, kime zararı olur, haksızlık mı yapıyoruz, acaba birilerinin önüne mi geçiyoruz diye bugüne kadar tereddütlü davrandık ama bu işi Çaycuma’nın hatta Çaycuma’nın değil Çaycuma öyle bir yer artık bölgenin merkezi, bölgenin yıldızı 32.000 nüfuslu Çaycuma’ya normal günlerde ilave olarak 30 bin insan giriyor bayram gibi zamanlarda da bayram gibi zamanlarda da 50-60 bin insan giriyor ve izdiham oluyor çünkü Çaycuma bir cazibe merkezi, Çaycuma çok daha güzel olacak, huzurlu, mutlu bir şehir olacak.” dedi.

KANTARCI, “ESNAF ARKADAŞLARIMIZA BOL KAZANÇLAR DİLİYORUM”

Başkan Kantarcı devamında, “Hep beraber hem burada ticaretimizi yapacağız hem burada ticaretimizi yapacağız hem alışverişimizi edeceğiz hem de sevdiklerimizle güzel bir şekilde yaşayacağız ben yine Serhan kardeşim başta olmak üzere bu girişimci kardeşlerimi kutluyorum ve burada yer alan bütün esnaf arkadaşlarımızı kutluyorum, bütün buradaki esnaf arkadaşlarımıza bol kazançlar diliyorum ve sizlere de bu güzel mekanda bu sıcacık mekanda bu samimi mekanda güzel vakitler geçirmenizi alışverişler yapmanızı diliyor ve teşrif ettiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum, hepinize iyi akşamlar, selamlar, sevgiler sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Toplu yapılan kurdele kesiminin ardından Belediye Başkanı Bülent Kantarcı stantları ziyaret ederek esnafa bol kazançlar diledi. 15 Ağustos'a kadar açık olan panayır öğlen 14.00'den gece 01.00'e kadar vatandaşların ziyaretine açık olacak.

Çaycuma Belediyesi personel alımı yapacak! Çaycuma Belediyesi personel alımı yapacak!

Editör: Melisa Sapaz