Türkiye dokuz gün Kurban Bayramı tatili yaparken, bayram boyunca görevi başında olan Belediye Temizlik İşleri personeli, oluşan rekor düzeydeki atıkla baş edebilmek için yüksek tempo ile çalıştı. Ekipler, tüm mahalle ve mücavir alanlarda artan kalabalığın oluşturduğu atıkları aksatmadan toplamayı başarırken 46.200 Kg. ile tüm zamanların rekorunu da kırdı.

MUHTARLARLA GÜNLER ÖNCESİNDEN PLANLAMA YAPILDI

Özellikle bayram yemeklerinin büyük kalabalıklarla yapıldığı bölgelerde, muhtarlarla, günler öncesinden planlama yapan Temizlik İşleri Müdürlüğü Velioğlu, Kayıkçılar ve Karamusa mahallelerinde 4’er bölge, Gemiciler Mahallesi ile Veli Köyü mücavir alandaysa 2’şer bölgede atık toplama ve yıkama işlemi yaptı. Muhtarlarla işbirliği içinde yapılan programın aksamadan uygulanması vatandaşlarda büyük memnuniyet yaratırken, planlanan görev hiçbir mağduriyet ve şikâyet yaşanmadan tamamladı.

TÜM ZAMANLARIN ATIK TOPLAMA REKORU KIRILDI

Çaycuma’da hırsızlık olayında 2 şüpheli şahıs yakalandı! Çaycuma’da hırsızlık olayında 2 şüpheli şahıs yakalandı!

Öte yandan, 26 Haziran 2023 Pazartesi günü toplanan 46.200 kg atık, belediye tarihinde bugüne kadar toplanan en yüksek miktar olarak kayıtlara geçerken, 9 günde toplanan atık miktarı 333.940 Kg, günlük ortalama ise 37.100 kg olarak tespit edildi. Günlük iş yükünün yaklaşık yüzde 35 fazlasına denk gelen atık, doğru bir planlama ile hiçbir aksamaya meydan vermeden toplandı.

PIRIL PIRIL BİR ORTAMDA, HUZUR İÇİNDE BAYRAM YAPILMASINI SAĞLADIK

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Belediyemiz yaz - kış, bayram - tatil demeden, mesai mevhumu gözetmeden her koşulda hizmetlerini sürdürüyor. 19 Haziran’da bazı noktalarda taşkınlara neden olan yoğun yağışın izlerini silmek için tempolu bir çalışmayla hayatı normale döndüren ekiplerimiz 9 günlük bayram tatili süresince de görevinin başındaydı. Özverili bir çalışma ile Çaycumalıların pırıl pırıl bir ortamda, huzur içinde bayram yapmasını sağladı. Gurbette yaşayan vatandaşlarımızın bayram ziyaretine gelmesiyle oluşan rekor atığın üstesinden büyük bir başarıyla gelen mesai arkadaşlarıma teşekkürü borç biliyorum.” dedi.

PERSONELİMİZİN ANİ ŞEKİLDE KAYBETMENİN BÜYÜK ÜZÜNTÜSÜNÜ YAŞADIK

Belediye olarak bayramda büyük bir acı da yaşadıklarını söyleyen Başkan Kantarcı, “27 Haziran Salı günü Temizlik İşleri personelimiz İbrahim Kınıcı'yı ani bir şekilde kaybettik. Evladımızı bayramın birinci günü toprağa verdik. Bu elim olay mesai arkadaşlarında büyük üzüntü yarattı. Ama onlar moral ve motivasyonunu kaybetmeden tertemiz bir Çaycuma için ellerinden gelenin daha fazlasını yaptı. Onlarla gurur duyuyorum. Ben bir kez daha İbrahim Kınıcı’ya Allah’tan rahmet, tüm personelimize ve ailesine baş sağlığı diliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Melisa Sapaz