Çaycuma Çocuk Belediyesi seçimleri yapıldı. İlçedeki tüm ilk ve ortaokuldan temsilcilerin katıldığı seçimde çocuk belediye başkanının yanı sıra çocuk meclisinin 13 üyesi de seçildi. Çaycuma Belediyesi Çarşamba Salonu’nda yapılan seçimi bazı okul müdürleri ile öğretmenler, bazı belediye meclisi üyeleri ve Çaycuma Belediyesi daire amirlerinin yanı sıra Belediye Başkanı Bülent Kantarcı da izledi.

BİRBİRİNDEN İDDİALI DÖRT ADAYIN YARIŞTI

Birbirinden iddialı dört adayın yarıştığı seçimde Barbaros Kutlutaş Ortaokulu öğrencisi Başar Sarı 72 oy, Mimar Sinan Ortaokulu öğrencisi Semih Alp Oral 34 oy, Çaycuma Koleji öğrencisi Mehmet Demir Dereli 24 oy, Çaycuma Koleji öğrencisi Lina Ekin Arslan 4 oy aldı. Böylece Çaycuma Çocuk Belediyesinin yeni başkanı Başar Sarı olurken, çeşitli okullardan 13 öğrenci de meclis üyeliğine seçildi.

Zonguldak Kozlu sahil yolunda kaza! Takla attı! Zonguldak Kozlu sahil yolunda kaza! Takla attı!

SARI: “ÇAYCUMA’DAKİ TÜM ÇOCUKLARI TEMSİL EDECEĞİM”

Seçimi kazanan Sarı yaptığı konuşmada kendine oy veren ve centilmence yarışan diğer adaylara teşekkür ederek, tüm Çaycumalı çocukları temsil etmek üzere görev almaktan mutlu olduğunu söyledi. Çocuklarla ilgili her sorunu mutlaka ilgili yerlere taşıyacağını söyleyen Çocuk Başkan Sarı, kendilerine bu fırsatı tanıyan Çaycuma Belediyesi ile Başkanı Bülent Kantarcı’ya da ayrıca teşekkür etti.

KANTARCI: “BU SEÇİM FORMALİTEDEN İBARET DEĞİL”

Seçimden sonra yeni çocuk başkan ve meclis üyelerini makamında kabul eden Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, seçimin formaliteden ibaret olmadığını, zaten çocuk dostu olan Çaycuma Belediyesini hep birlikte daha ilerilere taşıyacaklarını söyledi. Çocuklarının fikri ve katılımını çok önemsediğini söyleyen Başkan Kantarcı, yeni başkan ve tüm meclis üyelerine bir aylık havuz aboneliği ve ikişer kitap da armağan etti.

Editör: U. G.