Zonguldak Filyos’ta yeni imar kirliliğine neden olacak şekilde inşaatına başlanan Güpgüpoğlu Ailesi’ne ait 184 oda ve 404 yataklı 4 yıldızlı otelin inşaat süresi Mart 2022’de bitiyor.
İnşaatı yüzde 70 oranında gerçekleşen otel geçtiğimiz haftalarda 145 milyon TL'ye satışa çıkmış çok kısa süre sonra ilandan düşürülmüştü.
İlanın bu kadar kısa süre kalıp indirilmesinin arkasında  yatan neden merak uyandırırken, firmadan kamuoyuna şimdilik bir açıklama yapılmadı

HAYAL KIRIKLIĞI
Filyos’ta turizm kalkınmasına katkı sağlaması beklenirken ucube olarak kalan binayla ilgili farklı tartışmalar da gündemde.
2010 yıllarında gündeme gelen otelin bölge turizmine önemli katkı sağlayacağı düşünülmüş ve Güpgüpoğlu ailesine her türlü kolaylık sağlanmıştı.
Firmanın sözleşmeye aykırı olarak süre uzatımı istemesinin sonucu merak ediliyor. 

PROJEYE AYKIRI İŞLER VAR
Kayserili Güpgüpoğlu ailesi tarafından inşaatına başlanan ve 4 yıldız statüsünde olacak otelde çalışmaların uzun önce durdurulmuştu. Sürekli olarak projeye aykırı olarak imtiyaz istediği ileri sürülen otel konusunda Filyos Belediyesi ve firma karşı kaşıya geldi. Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın keyfi zorluk çıkardığı iddialarına karşın otel inşaatında projeye aykırı işler yapıldığı ortaya çıktı. İnşaat sürecinde yapılan yanlış ve eksiklikler ise daha önce yapı denetim firması tarafından tespit edilmişti. Firmanın bu eksik ve projeye aykırı çalışmaların göz ardı edilmesi yönünde beklenti içinde olduğu yönündeki iddialar da dikkat çekiyor. Ayrıca projeye akırılık teşkil ettiği için yıkılması istenilen yerlerin de belediye yönetimi ile firmanın karşı karşıya gelmesinde etkili olduğu öğrenildi.

TİCARİ ZEKA MI ALDATMACA MI?
Yıllardır bölgede el üstünde tutulan Kayserili Güpgüpoğlu firması için daha önce Çaycuma OSB’de 4 ayrı fabrika tahsisi edilmiş ancak firma buraları üretim amacıyla kullanmak yerine kiralama yoluna giderek işi adeta emlakçılığa çevirmişti. Filyos’ta büyük beklentiler ile tüm kolaylıklar sağlanarak yapımına başlanan otel inşaatında da işi yokuşa süren firmanın taahhüdünü yerine getirme konusunda isteksiz davrandığı gözleniyor.

VALİ TUTULMAZ İNCELEME YAPTI
Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ise Temmuz 2021’de yaptığı inceleme sonrasında firmadan bilgi almış ve Mart 2022’ye kadar bitirileceği bilgisini almıştı. Yüzde 70 oranında tamamlanan otelin Mart 2022’ye kadar tamamlanmasının ise mümkün olmamakla birlikte firmanın hiçbir çalışma başlatmaması dikkat çekiyor.

UCUBE KALMASIN
Zonguldak’ın en özel özel bölgelerinden biri iken ciddi bir yapılaşma kirliliği içine sürüklenen Filyos’ta turizme katkı sağlaması beklenen otel inşaatının yeni bir yargı sürecine girerek yapımının uzaması durumunda Filyos kaybetmeye devam edecek. Z HABER’in konuya ilişkin önerisi hukuk ve nizam içinde sözlerin tutularak otelin biran önce hizmete açılması.

Editör: TE Bilişim