Çaycuma Belediyesinin girişimleri ile Karamusa Mahallesi’nde TOKİ tarafından yapılarak, 2020’de hak sahiplerine teslim edilen 380 konutun imar ve site içi yolları çok kısa sürede bozuldu. İflas ettiği söylenen bir firma tarafından yapılan ve teslim gününden itibaren oluşan çökme, oturma, çatlama gibi çok sayıda bozukluk, Çaycuma Belediyesi tarafından TOKİ Başkanlığına bildirildi.  Üç yıl boyunca defalarca yapılan girişimden sonuç alamayan Belediye, hukuki süreç başlatmak zorunda kaldı.

PARKE ALTI DOLGU, TEKNİK ŞARTNAMEYE GÖRE YAPILMAMIŞ

Konuyla ilgili açıklama yapan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Karamusa’daki TOKİ konutlarının yüklenici firma tarafından yapılan ulaşım ve site içi yollarında kısa sürede ciddi bozulma meydana geldi. Teknik ekibimiz yaptığı inceleme sonunda, yolların altındaki dolgunun, Dolgu Yapım Teknik Şartnamesi’ne göre yapılmadığını, uygulama projesinde belirtilen evsafta parke kullanılmadığını, üzerinde çok sayıda çatlak bulunan bisiklet yollarında, projesinde olduğu halde, demir donatı bulunmadığını tespit etti. Vatandaşlarımızın haklı şikâyetlerine de konu olan durumu TOKİ Başkanlığına bir yazı ile bildirdik. Uzun süre sonuç alamayınca da hukuki süreç başlattık.” dedi.

İKİNCİ KEŞFİN BU AY SONUNA KADAR YAPILACAĞINI ÜMİT EDİYORUM

Belirlenen Bilirkişi Heyeti’nin ilk keşfi yaptığını söyleyen Başkan Kantarcı, “Mahkemenin atadığı üç kişilik Bilirkişi Heyeti ilk incelemeyi yaptı. Konuyla ilgili dosyayı da alan Heyet, bir haftalık süre içinde değerlendirme yaptıktan sonra muhataplarından gerekli gördüğü belge ve yanıtları alacak. Daha sonra daha kapsamlı ikinci incelemesini yapacak. Öyle ümit ediyorum ki bu işlemler, ay sonuna kadar tamamlanacak.” dedi.

TESPİTLER TAMAMLANMADAN YOLUN ONARIMINA DA GEÇİLEMİYOR

Kantarcı, konuyla ilgili sözlerini, “Tespitlerin ardından biz yolun onarımını yaparak, vatandaşlarımızın rahatça kullanabileceği şekle getireceğiz. Yolun yenilenmesi de mahkeme sonucuna göre yapılacak. TOKİ sitesinde yaşayan vatandaşlarımdan biraz daha sabır bekliyorum.” diyerek tamamladı

Ömer Ünal'dan Erol Acar'a işçi yanıtı! "Yalan söylüyor" Ömer Ünal'dan Erol Acar'a işçi yanıtı! "Yalan söylüyor"

FİRMA SABIKALI

Öte yandan yüklenici firmanın daha öncesine ait sabıkası da bulunuyor. İinşaatın yapımı sırasında izinsiz kazı yapan firma, Çaycuma’ya içme suyu temin edilen keson kuyulara kanalizasyon atığı karışmasına sebep olmuş, ilçede, halk sağlığı tehdit altında kalmıştı.

VELİOĞLU’NDAKİ TOKİ EVLERİNİN GELECEĞİ BELİRSİZ

Ayrıca Temmuz 2020’de kuraları çekilen ve aynı firma sahipleri tarafından Velioğlu Mahallesi’ne yapılan 200 TOKİ konutunun durumu da içler acısı bir hal sergiliyor. İnce işleri eksik kalan ve her geçen gün daha da viraneye dönen evlerin akıbeti belirsizliğini korurken, konutların, inşaat sırasında tahrip edilen çevresi ve yolları kaderine terk edilmiş halde bekliyor.

Editör: U. G.