13 öğrenci, 4 öğretmenden oluşan 17 kişilik Nihat Kantarcı Anadolu Lisesi heyeti, Sekundarschule Hundem Lenne Lennestadt okulunun konuğu olarak Almanya’ya gitti. Burada bir dizi temasta bulunan heyet, Lennestadt Belediyesi Uyum Meclisi’nin düzenlediği Dünya Çocuk Günü ve Lennestadt Barış Günü kutlamalarına onur konuğu olarak da katıldı. Dünya barışının sağlanması, savaşların, şiddetin son bularak insanların barış içinde yan yana yaşaması dileyen çeşitli etkinliklerin yapıldığı salonda anons edilerek ayağa kaldırılan Çaycumalılar uzun süre alkışlandı.

LENNESTADT BELEDİYE BAŞKANI TOBİAS PUSPAS DA KATILDI

Lennestadt’ta yaşayan tüm milletlerin temsil edildiği çocuk, okul ve yetişkin korolarının konserler verdiği etkinliklere yine orada yaşayan 6 büyük dinin temsilcileri de katıldı. Dünyada barışın sağlanması için kendi kutsal kitaplarındaki ayetlerden oluşan ortak metni birlikte okuyup dua eden din adamları, el ele tutuşarak barış mesajı verdi. Törene Lennestadt Belediye Başkanı Tobias Puspas’ın yanı sıra, eski Lennestadt belediye başkanları, şehir müdürleri, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

KALEMBAŞI: “SAVAŞIN, ŞİDDETİN SON BULDUĞU BİR DÜNYA İÇİN DE ÇALIŞIYORUZ”

Törende konuşan Lennestadt Uyum Meclisi Başkanı Nedim Kalembaşı, “Dini, dili, ırkı ne olursa olsun insanların barış içinde yan yana yaşamasını istiyoruz. Farklı ülkelerden gelip de Lennestadt’ta yaşayan insanların uyum sorunlarını çözmek için çalışan meclis olarak savaşın, şiddetin son bulduğu bir dünya için de çalışıyoruz. Çok renkliliği, çok sesliliği, çok kültürlülüğü savunuyor, her milletle el ele veriyoruz. Farklılarımızın zenginlik olduğunu düşünüyor mono kültürü reddediyoruz. Böyle bir amaç için toplandığımız bu güzel günde, aramızda Çaycuma’dan konuklarımız da var. Onlara da hoş geldiniz diyorum.” dedi. Kalembaşı konuşmasının ardından Çaycuma’dan onur konuğu gelen konuklarımızın ayağa kalkmalarını istiyorum.” dedi. Çağrı üzerine ayağa kalkan heyet salonda bulunanlarca uzun süre alkışlandı.

Süheyl ve Behzat Uygur Zonguldak'ta Süheyl ve Behzat Uygur Zonguldak'ta

Editör: Melisa Sapaz