Çaycuma Devlet Hastanesi bahçesinde düzenlenen Tatbikat gerçeğini aratmadı. Tatbikat gereği Filyos Liman şantiyesinde meydana gelen bir kaza sonrasında 50 kişinin hastaneye başvurması ve 'Sarin' gazından etkilenen 2 kişi ile başlayan tatbikatta AFAD, UMKE ve Çaycuma Belediyesi İtfaiye ekipleri yer aldı.

Tatbikatta gazdan etkilenen 2 kişi senaryo gereği AFAD ekiplerince ilk olarak müdahale edildi. Sonrasında ise UMKE ekipleri devreye girdi. Gazdan etkilenen 2 kişi ambulansla Çaycuma Devlet Hastanesi'ne yine senaryo gereği kaldırıldı.

Gazdan etkilenen 2 kişi daha sonra Kimyasal, Biylojik, Radyoaktif ve Nükleer (KBRN) Dekontaminasyon Ünitesi'nde tedavi altına alındı. Ayrıca hastane bahçesine Yeşil-Sarı ve Kırmızı alanların olduğu renklendirme ikonları yerleştirildi.  Öte yandan gazdan etkilenen kişilerin yakınları ise senaryo gereği hastanede olay çıkarttı. Güvenlik ekipleri ise yine senaryo gereği olay çıkartan şahısı uzaklaştırdı. Tatbikat sorunsuz şekilde tamamlandı.

Zonguldaklı gazeteci yayın esnasında öyle şeyler söyledi ki! Zonguldaklı gazeteci yayın esnasında öyle şeyler söyledi ki!

Tatbikatın ardından açıklamalarda bulunan Çaycuma Devlet Hastanesi Müdürü Feti Kuzu; "Filyos Liman Şantiyesinde kaza meydana gelmiş 50 yaralının olduğu hastanemize Sarin gazına maruz kalan 2 kişi hastanemize başvurdu. KBRN Ünitesinde yıkamaları ve müdahaleleri yapıldı. Yapmış olduğumuz tatbikatta yer alan liman projesi ve organize sanayi olması sebebiyle hastanemizin bu tür durumlara müdahalesini test etmek amacıyla yapmış bulunmaktayız. Katkılarından dolayı AFAD, Çaycuma İtfaiyesi, Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü, UMKE ekiplerine teşekkür ederiz" dedi

Editör: U. G.