Çatalağzı Belediyesi tarafından hazırlıkları yapılan, erken cumhuriyet döneminde Zonguldak ve Türkiye ekonomisinin kalkınmasında etkili olan, yurt geneline yayılmış sanayi ve üretimde kullanılan enerji ihtiyacının önemli bir bölümünün karşılandığı Çatalağzı ve Işıkveren bölgesine ait tarihsel süreci, bölgenin ekonomik ve sosyal hayatını anlatan ve Zonguldak tarihiyle bağlantılı konuları kapsayan kitap çalışması Belediye Başkanı Adnan Akgün tarafından başlatıldı. Kitabın hazırlanmasında Hayati Yılmaz’la işbirliği yapıldı. Kitabı, kendisi de Çatalağzı’nda doğup büyümüş kent tarihçisi Hayati Yılmaz hazırladı. 500’ün üzerinde fotoğraf ve belgeden oluşan kitap basıma hazır ve kısa bir süre sonra Çatalağzı kent tarihi arşivinde yerini alacak.
Yazar Hayati Yılmaz konuyla ilgili kısa açıklamada bulundu: “Çatalağzı Belediye başkanı Adnan Akgün ile Zonguldak Tarihini de kapsayacak ‘Çatalağzı Genel Tarihi’ hakkında kitap ve buna bağlı olarak; cadde üzerinde bu kitap bilgilerinden oluşacak tarihi pano ve büyük ekranda sokak televizyonundan herkesin görebileceği görseller için fikir telakisinde bulunduk.
Yine Belediye Yazı işleri müdürü Sayın Taner Kayı ile istişare ederek ortaya çıkan bir çok konunun hayata geçirilmesi adında adımlar attık. Taner Bey’in kitap hakkındaki katkıları da büyük. Kitap güncellemesi için son 15 gündür yardımı olan Zabıta komiseri Engin Taşdemir’e de teşekkürlerimi sunuyorum.” (Zonguldak Nostalji-Yüksel Yıldırım-22 Şubat 2023)






