YAŞAM

Cane Corso Özellikleri ve Bakımı

Abone Ol

Cane Corsa köpek eğitimi birçok kişi tarafından oldukça merak edilir. Bu yüzden Cane Corso özelikleri ve bakımı hakkında bilgi sahibi olmak gerekir. Bu köpekler devasa büyüklükleri ve itaatkâr yapılır ile bilinir ve bu şekilde bir şöhrete sahiptirler. Sahiplenen ailelerine karşı, çok sadık olurlar ve çocuklarla arasıda gayet iyidir. Ayrıca diğer insanlara karşı da sevgi dolu bir yapıları vardır. Yapı olarak kaslıdır. Ayrıca ihtişamlı  bir yapıya sahiptirler. Güçlülüğünün yanı sıra, bazik bir tarafları da bulunur. Bu ırkın fiziksel özellikleri çok gelişmiştir. Fiziksel olarak iyi durumda olmarına ramen egzersiz ve spor onları vmutlu edecektğir ve sağlıklı tutacaktır .

Kilo almaya meyilli bir köpek oldukları, için düzenli egzersize  ihtiyaç duyarlar. Yalnızlığı sevmezler. Yalnızlık anında duygusal olabilirler. Bu cinsi sahiplenmek ve beslemek istiyorsanız, mutlaka bu özelliğini de göz önünde bulundurmanız gerekir. Yaşantınıza uygun olmalıdır. Bu cinsin avcılık özelliği çok iyidir. Çok iyi koku almasının yanı sıra, görme duyuları da çok gelişmiştir. Enerjileri yüksektir. Bu yüzden sürekli meşgul olacağı bir işinin olması gerekir, koruma gibi. Her türlü yoğunluğa, kolaylıkla ayak uydurabilir.

Cona Corsa Özellikleri Nelerdir?

Cona Corsa özellikleri ve bakımı sahiplenmek isteyenler için önemlidir. Bu köpek cinsinin, karakter özelliklerini de iyi bilmek gerekir. Bu köpeğin bazı özellikleri, aşağıdaki gibidir;

  • Enerji düzeyleri genel de düşüktür
  • Egzersize çok fazla ihtiyaç duyarlar
  • Oyunculuk yetenekleri düşüktür
  • Diğer köpekler ile iletişimleri zayıftır
  • Çocukları sever ve iyi anlaşır
  • Eğitime açıktır. Zekâ gelişimleri yavaş olsa da çabuk kavrama özelikleri vardır

Korumacılık içgüdüleri gelişmiştir. Yabancılara karşı her zaman temkinli ve tetikte olan bir cinstir.

Cane Corsa Bakımı Nasıl Yapılır?

Cona Corsa bakımı kolaydır. Bu köpeklerin atletik bir yapısı vardır. Ayrıca güçlüdür. Her gün düzenli olarak egzersiz yapması ve uygun  mamalar, tercih edilmesi gerekir. Yürüyüş yapmayı ve koşmayı çok sever. Köpek gelişimi için, egzersizler çok önemli bir yere sahiptir. Özellikle bahçelik alanlarda oynamak, onun için çok mutlu edicidir. Bu yüzden apartman yaşamında sıkılabilir ve onun için çok da uygun bir ortam olmayabilir.

Cane Corsa özelikleri ve bakımı sağlıklı bir ortamın kurulması çok önemlidir. Bu şekilde bir bahçe ya da dışarda yaşamını çok rahat sürdürebilir. Çok fazla tüy bakımına gerek kalmaz çünkü tüyleri kısadır. Yalnız arada bakım yapılıp, taranıp, ölü olan kıllardan da ayrılması gerekir. Beslenme konusunda uzman desteği alınabilir, bu ırk biraz obur olduğu için, kilo almaya meyillidir.

Görünüm olarak biraz kaslı bir yapıya sahiptir. Bu görünümünü devam ettirmesi için egzersiz çok önemli görülür. Bu ırk ile birlikte yaşamak isteyen kişiler, mutlaka iyi bir eğitim almış olmalıdır, yoksa çok zor olacaktır. Temel itaat ve ileri itaat eğitimleri, çok önemli bir yere sahiptir.

Cona Corsa Fiyatları Ne Kadar?

Cane corso bakımı ve özellikleri gibi fiyatları da birçok kişi tarafından merak edilir. Özellikle ülkemizde son yıllarda fenomen bir köpek haline geldiği bilinir. Tam bir aile köpeği olduğu söylenebilir. Fiyatları da değişiklik gösterir. Fiyatlar genel olarak cinsiyet, secere durumuna ve  renklere göre değişir. Genel olarak 2022 yılı  fiyatı 4.000 lira .8000 lira arasında değişmektedir. . Yavru ve renk çeşitliliği fazla olan bir türdür.

Cane Corso Hangi Mamayı Yer?

Cane Corso köpekler kaslı bir yapıya sahiptir ve genelde kuru mamayı severler. Bunun yanı sıra meyve, sebze yerler. İsteğe göre pişmiş yumurta verilebilir. Cane Corso bakımı ve özellikleri dikkate alınmalı ve mutlaka en kaliteli, ona uygun olan kuru mamalar tercih edilmelidir.