Zonguldak’ta aşırı yağışların etkisini göstermesiyle 9 Aralık Günü Asma Mahallesinde heyelan meydana geldi. Göçük altında kalan evde anne Perihan Çakar ve oğlu Sait Çakar yaşamını yitirmişti.  Bunun üzerine, anne ve oğlun yakını olan Serkan Kurt sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak aslında olayın kaza ya da afet olmadığını bunun kendi yaptıkları yol çalışması yüzünden olduğunu ifade etti.

Rakıya zam geldi! İşte yeni fiyatlar! Rakıya zam geldi! İşte yeni fiyatlar!

Öte yandan, olayın sadece kendi hataları değil muhtarında bu olayla yeterince ilgilenmediğini bütün bu ihmallerin iki insanın ölümüne sebep olduğunu söyleyen Serkan Kurt şu ifadeleri kullandı:

“Maalesef 09/12/2023 cuma akşamı Asma mahallemizde yaşanan toprak kayması nedeniyle Ailemizden iki güzel insanı Kaybetmiş Durumdayız. Bu olay bir kaza da değildir Afette değildir. Kendi kendimize heyelan yarattık. Öyle yol çalışması olmaz öyle oraya öyle duvar çekilmez değerli Afat yetkililerimiz orda bir eksiğiniz var. Bir de Mahallenin Muhtarına ne demeli seni kaç defa uyardık Neden bu konuyla yeterince ilgilenmedin. Bütün bu ihmal maalesef iki güzel insanın ölümüne sebep oldu. Bu sorumlulukları Birileri alamıyorsa çekip gitsin”.

Editör: Şeyma Kaya