Zonguldak’ta yapılan yeni düzenlemeler le haya geçen kavşakların alan darlığına bağlı küçük olması beraberinde kazaların yaşanma ihtimalini de güçlendiriyor.
Son olarak Fevkani Köprüsü’nün yıkılması sürecinde yeni trafik akışının merkezi haline gelen eski Kızılay Kan Merkezi’nin bulunduğu alanda yapılan kavşak gündeme gelmişti.
İkinci Makas’ta yapılan tünel ve kavşak düzenlemesi sonrasında çok sayıda kaza yaşanmasının ardından hizmete açılan yeni kavşağın durumu merak ediliyor.

UZMANI UYARIDI
Sürüş teknikleri ve sürüş eğitimi uzmanlarından Özgecan Turhan yeni kavşakta yaşanabilecek sıkıntılara dikkat çekerek kaza olasılığının en aza inmesi için yapılması gerekenleri sıraladı.
Turhan sürücülere yaptığı uyarıda; 
“Zonguldak’ta yapılan yeni kavşağı kullanmak zor gelebilir. Öncelikle bilmemiz gerekenler. 
1-Kavşaklara yavaş girilmeli.
2-Kavşak içerisine girmiş olan araçların ilk geçiş hakkı vardır. 
3-Araç kullanmayı yeni öğrenen arkadaşlarım dönüş yapacağı için direksiyonu gereğinden fazla çeviriyor. Dönüş yapacağınız yöne doğru baktığınızda hafif hareketlerle daha kolay döneceğinizi fark edeceksiniz” dedi.

DAHA ÇOK ZORLANACAK OLAN YAPBANCI SÜRÜCÜLER
Diğer yandan kavşak geçişlerinde daha çok zorlanacak olanlar ise yabancı sürücüler veya kontrolsüz giriş yapanlar olacak. Özellikle trafiğin rahat olduğu veya havanın yağışlı olduğu zamanlarda hızlı geçmek isteyen sürücülerin kaza yapma ve yaptırma olasılığı yüksek.

Ters yöne girmişti! Cezası ağır oldu! Ters yöne girmişti! Cezası ağır oldu!

Editör: Bekir Ekici