Milliyetçi Hareket Partisi MYK üyesi Murat Kotra Çatalağzı Beldesinde faaliyet gösteren bir termik santralin bacasından çıkan dumanları paylaşarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü göreve davet etmişti.
Kotra geçtiğimiz gün katıldığı bir televizyon programında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Zonguldak İl Müdürü Şenol Ayyıldız'a yaptığı çağrıyı yineledi.
Murat Kotra program esnasında Çevre Şehircilik Müdürlüğünün hafta sonu tatil yapmamasını bir durum olduğunda anlık bilgilendirme yapması gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: "Bana o sabah iki ayrı video geldi ben de sosyal medyamdan paylaştım. Tabii biz burada bu büyük şirketleri tövmet altında bırakmak istemiyoruz. Çevre Müdürlüğüne paylaşımımda bir gönderme yaptım. Onlar da hafta sonu olduğu için bir şey yapamadıklarını söyledi. Çevre Müdürlüğü'nün hafta sonu mu olur kardeşim. Ardından bir açıklama yapıp standartlara uygun olduğunu söylediler. Sen insanları doğru bilgilendirmezsen birileri de çıkar yazar. Sen böyle yaparak Cumhur ittifakına zarar verirsin. Cumhurbaşkanı MHP'nin Cumhurbaşkanı adayıdır. MHP Cumhur ittifakının ortağıdır. O paylaşımdan sonra bizi kimse şey yapıp da aramadı. Kendisini ziyarete gideceğim. Sen Çevre Müdürlüğüsün çıkacaksın açıklama yapacaksın"





