Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın izin vermediğini “Değil kamyon el arabası ile döküme bile izin vermem. Yer gösterdik, bunlar aç gözlü” sözleri ile açıkça belirtmesine rağmen aynı bölgede hafriyat dökümü yapılması tepkilere neden oldu.
Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde futbol sahasının yakınlarında bir hafriyat şirketinin kamyonla denize toprak dökerken gören bir vatandaş o anları cep telefonu kamerasına kayıt etti. Daha önce de aynı şekilde denize hafriyat döktüğünü gören vatandaş durumu yetkililere bildirmek istedi. Kozlu Zabıta Müdürlüğünü telefon ile arayan vatandaş yaşanan olayı anlattı ancak zabıta ekipleri vatandaşa telefonda “ortalığı karıştırma, sen işine bak” şeklinde yanıt verdi.
O anlar cep telefonu kamerası ile saniye saniye kaydedildi. 
CEZAMIZI VATANDAŞ KESER!
Daha öncede aynı alana başka bir kamyonun hafriyat döktüğü görüntülerinin yayınlanmasının ardından Z HABER’e konuşan Belediye Başkanı Ali Bektaş;
“Biz bu durumlara izin vermiyoruz. Hatta o alana zabıta görevlisi bile koyduk resmen bekçilik yapıyor. Kaçak olarak arada sırada dökenler olabiliyor. Ama bunları tespit edip cezasını kesiyoruz. Bunlara göz yumduğumuz zaman bizim cezamızı vatandaş keser.” demişti.

O BÖLGE DOLGU ALANI!
Hafriyat dökülen alanın dolgu alanı olarak belirlendiği ve bu doğrultuda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerinin sık sık kontrole geldiği öğrenildi. Çevre Şehircilik ekiplerinin diğer alanlara değil belirlenen alana hafriyat dökülmesi konusunda sürücüleri uyardığı öğrenildi.

Bahsi geçen videodaki alanın dolgu alanı olarak belirlendiği ancak bazı vatandaşların diğer alanlarla karıştırdığı bu nedenle sık sık şikayetlerin geldiği iddia edildi.

Dökmeci isyan etti! Korkutamazsınız! Dökmeci isyan etti! Korkutamazsınız!

Editör: Melisa Sapaz