Zonguldak’ın ortak moral değeri Zonguldak Kömürspor yine ortada mı kalıyor? Salih Demir’in istifa açıklamasının ardından bu sorular bir kez daha gündemde. İstifanın nedenleri arasında ise destek sözü verenlerin çoğunun bu sözleri tutmaması olarak gösteriliyor.

Bazı kişi ve kurumların yeni yönetim oluşurken ve sonrasında yapılan görüşmelerde vaad ettikleri destekleri vermemek için farklı bahaneler ürettikleri öğrenildi.

SİYASET SAHİP ÇIKAMADI

Diğer şehirlerde takıma sahip çıkanların başında siyasetçiler geliyor. Milletvekilleri geliyor. Belediye Başkanları ve milletvekilleri ile o kentin bürokratları kenetleniyor. Biz de ise tüm yük birkaç iş insanına ve esnafa yüklenmeye çalışılıyor. Kimi vermek istemiyor kimi Demirlere olan tepkisi nedeniyle mesafeli duruyor. Zonguldak Kömürspor’un kurumsal statüye tam olarak kavuşturulamaması ise desteklerin çekilmesinde etkili oluyor.

İLÇE TAKIMLARI - BELDE TAKIMLARI

Sorunların en büyüğünü Zonguldaklıların kentin en önemli ortak moral değeri Zonguldak Kömürspor’un başarısında kenetlenememesi oluşturuyor.

İlçeler, beldeler kendi takımlarını ayakta tutmak için ciddi bütçeler harcarken şehrin tüm kanatlarının sahip çıkması gereken Zonguldak Kömürspor ne yazık ki haklı veya haksız gerekçeler nedeniyle üvey evlat muamalesi görüyor.

SALİH DEMİR AÇIKLASIN!

Son süreçte ligde kalmayı garantileyen Zonguldak Kömürspor üzerinden farklı spekülasyonlar yapılmasına izin verilmemeli.

Kulüp başkanlığından istifa eden Salih Demir veya kulüp adına bir yönetici kimlerin destek sözü verdiğini, kimlerin sözünü tutmadığını hesap bilançosu ile birlikte kamuoyuna açıklamalı.