Makam arabası TOGG, gelin arabası oldu! Makam arabası TOGG, gelin arabası oldu!

Zonguldak’ta daha önce Kozlu Midilli Çiftliği’nin yanında bulunan direksiyon sınav alanı Gençlik Spor Merkezi yapılması nedeni ile taşındı. Aynı bölgede deniz kenarına taşınan sınav ve eğitim alanının durumu hem sürücülerin hem eğitmenlerin hem de sınavı yapacak komisyon üyelerinin hayatını tehlikeye atıyor.

Z HABER ihbar hattına ulaşan sürücü adayları bu alanda eğitim almak istemediklerini sınava tabi tutulmak istemediklerini belirterek yetkililere seslendi.

"PARK EDERKEN UÇACAKLAR"

İhbar hattımıza ulaşan bir vatandaş “Burada direksiyon eğitimi verilmemeli. Eşimiz dostumuz direksiyon eğitimi alıyor. Bunlar acemi sürücü fren yerine gaza biraz bassalar ya kanala uçacaklar ya denize. Denizin dibinde fırtınanın vurduğu alanda park etmeye çalışıyorlar. Orada yanlış bir harekette direkt uçurumdan denize uçacaklar arabanın içindekilerin canı güvende değil” dedi.

"ACEMİLERE İLERİ DERECEDE SÜRÜŞ EĞİTİMİ"

Z HABER’in ulaştığı sürüş eğitmenleri de aynı fikirde olduklarını belirterek “Türkiye’nin en iyi sürücüleri Zonguldak’ta yetişiyor artık. Acemiler bile usta sürücülerin cesaret edemeyeceği yerlerde araba kullanıyor. Sürekli bizim kontrolümüzde saatte 5-10 km’yi geçmeyecek hızlarda vites bile attırmadan araba kullandırmaya çalışıyoruz. Sürekli tetikteyiz. Eğitim esnasında sorumluluk bizde ayağımız frende ama sınav zamanı komisyon üyesi o frene basamazsa arabanın içinde 4 kişinin yaralanması hatta ölmesi söz konusu. Bu konuda milli eğitim ile, emniyetle, belediye ile görüşüyoruz ama sonuç alamadık” dedi.

Öte yandan sınav zamanına kadar park alanının kenarına bariyer-duba konulacağı öğrenilirken sürücü adaylarının eğitimi kötü şartlar altında devam edecek.

Editör: U. G.