Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ulusoy, 8 Kasım Uzun Mehmet’i Anma ve Kömürün Bulunuş Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Ulusoy, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Harun Akın açıkladı! "Ereğli il olmalı mıdır?"
Harun Akın açıkladı! "Ereğli il olmalı mıdır?"
İçeriği Görüntüle

“Uzun Mehmet’in 8 Kasım 1829 tarihinde Karadeniz Ereğli’nin Köseağzı bölgesinde taş kömürünü keşfetmesi, ülkemizin ekonomik ve sanayi tarihinin dönüm noktalarından biri olmuştur. Nitekim bu keşifle birlikte Zonguldak; madencilik kültürü, üretim gücü ve emek mücadelesiyle Türkiye’nin kalkınma sürecinde önemli bir yere sahip olmuştur.

Bugün Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak bizler de köklü madencilik geçmişine, emek kültürüne ve sanayi birikimine sahip bu şehrin değerlerinden aldığımız ilhamla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Enerji, madencilik, bilim ve teknoloji alanlarında gerçekleştirdiğimiz akademik, kültürel ve sosyal faaliyetlerle hem bölgemizin hem de ülkemizin gelişimine katkı sunmayı hedef ediniyoruz.

Bu düşüncelerle 8 Kasım Uzun Mehmet’i Anma ve Kömürün Bulunuş Günü'nde Zonguldak’ın tarihine yön veren Uzun Mehmet’i saygı ve minnetle anıyorum. Yerin yüzlerce metre altında büyük bir özveriyle çalışan, emekleriyle ülkemizin ve şehrimizin kalkınmasına katkıda bulunurken hayatlarını kaybeden tüm maden şehitlerimizi saygı ve rahmetle yâd ediyorum. Madencilik mesleğini büyük bir fedakârlıkla sürdüren tüm madencilerimize ise sağlıklı, güvenli ve başarı dolu bir çalışma hayatı temenni ediyorum.”

ResimResim