5 milyon 700 bin TL'ye mal olan ve asaletin simgesi olan Devrek bastonunu dünyaya tanıtmak için hayata geçirilen tesisin son durumu bir tepkilere neden oldu

Özel idarede yolsuzluk operasyonunda yeni gelişme! Özel idarede yolsuzluk operasyonunda yeni gelişme!

Bakımsızlıktan yabani otların sardığı Bastoncular Çarşısı sahipsiz kaldığını söyleyen baston ustaları tesisin son durumuna isyan etti.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve İl Özel İdaresinin katkıları ile hayata geçirilen tesislerde onlarca bina ve ekipman atıl durumda bekliyor. 2013 yılı rakamları ile 5 milyon 700 bin liraya mal olan tesis adeta çürümeye terk edildi.

Devrek Baston Satış Merkezi ve Doğa Kültür Parkı tesislerine uzun zamandır kimsenin uğramadığını belirten baston ustaları “Burada o kadar bina var sadede 2 atöyle faal durumda. Şehir merkezinde ve buradaki kiralar arasında uçurum var. Kimse gelmek istemiyor. Vatandaş gelmiyor. Bakımsızlıktan binaların etrafını yabani otlar sardı. Resmen yapıldı ve çürümeye bırakıldı” diyerek yetkililere seslendi.

KİMSE GELMİYOR! 2 KİŞİ DİRENİYOR!

BAKKA tarafından yapıldıktan sonra ilk olarak valiliğe, daha sonra Devrek Öğretmenevi'ne ve ardından da Devrek Ticaret ve Sanayi Odası'na devredilen Bastoncular Çarşısında ayakta durmaya çalışan Baston Ustası Ali Akçasu Z HABER’e konuşarak “Ay başı olunca kiralarımızı mecburen yatırıyoruz, hiç kimse gelmiyor. Binalar çürümeye başladı. Sonumuz ne olacak bilmiyoruz. Geçtiğimiz yıl ben dahil 4 baston ustası vardı. Şimdi 2 usta kaldık. Burada ziyaretçi deseniz yok. Bizler burada kendi kendimize hizmet ediyoruz. Yetkililerden buraya gelip görmelerini el atmalarını istiyoruz, bunu defalarca söylememize rağmen bizim söylediklerimizi kulak ardı ediyorlar” dedi.

image-1374

BELEDİYEYE DEVREDİLSİN DEMİŞTİ! KİMSE DİNLEMEDİ!
Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt da geçtiğimiz yıl Bastoncular Çarşısı’nın belediyeye devredilmemesine tepki göstererek:
”Uzun yıllar sonra Devrek’te baston üzerine 'Baston Park' konsepti devletimiz tarafından ihale yapılarak yer gerçekleştirildi. Bir taşınmaz gerçekleştirildi ama ondan sonraki süre içerisinde bizim sanırım seçilmemizin üzerinden geçerli süreci de değerlendirdiğimiz zaman üç buçuk sene üçüncü sefer el değiştirdiğini öğrendiğimiz bir yer. Özellikle Devrek Belediyesi'ne verilmemek için mi özellikle başkalarına veriliyor. Her alan burada herhangi bir şeyi gerçekleştirilemiyor diye söylemememize rağmen alanlar Türkiye’nin her tarafında, en yakın Zonguldak’ta iki sene önce bu tür alanlar Zonguldak Belediyesi'ne devredilmişken, çevremizdeki birçok yer de belediyelere devredilmişken, buranın ısrarla Devrek Belediyesi'ne teklif dahi edilmemesi ama her şeye rağmen içine sokulmaya çalışılması ilçemiz adına, halkımız adına düşündürücü.” demişti.

Editör: U. G.