Tacize uğrayan kadınlar, Demirtaş hakkında Karadeniz Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Yaşadıklarını anlatan kadınlar video çekip sosyal medyada yayınladı.
 

İddiaya göre Ak Partili Demirtaş, 2017 yılında belediyede işe başlayan kadını yaklaşık 6 ay sözlü olarak taciz etti. Ardından da 2021 yılında başka bir kadına, işe girişinden yaklaşık 2 ay sonra cinsel saldırıda bulundu.

Demirtaş’ın kendisini savcılığa şikâyet edeceklerini söyleyen kadınları ise tehdit ederek “Bana hiçbir savcı dokunamaz ve ettiğin şikâyetle kalırsın. Bunu da ailene ve oğluna olacaklarla ödersin. Belediye başkanlığı görevimi bıraksam dahi senin peşini bırakmam. Hayatı sana zindan ederim” dediği iddia edildi.

Olayı anlatan mağdur kadınlar video çekerek bunu sosyal medya platformu Twitter’dan yayınladı.

Milletvekilleri emniyet müdürleri ve birçok ismi de etiketleyen kadınlar “Ondan başkası ile birlikte olursam dilimin terbiyemin müsaade etmeyeceği sözlerle birçok kez tacize uğradım. Dediklerini yaptıramayan Demirtaş belediyede beni sürgüne göndermedik yer bırakmadı. Durumu Zonguldak milletvekillerine kadın kollarına il başkanına anlattım. 2 yıl boyunca oyalandım. Aylarca uygulanan mobbing ve baskılardan yıldım. Şimdi çareyi adalette aramaya başladım.Ne yazık ki siyasi baskılar ile savcılığa verdiğim şikayet dilekçesinden bir sonuç çıkmayacağı kanısına vardım. İntiharın eşiğine geldim” dedi.

Taciz iddialarını yalanladı!
Öte yandan Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş bahse konu iddiaları Ocak ayında belediye binasında yaptığı basın toplantısında yalanlayarak iki kadın hakkında da yasal süreç başlattığını ifade etmişti. Demirtaş açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı

“Yaklaşık 2 yıl önce belediye meclisinden ve partimizden istifa edip ayrılmış bir kişi kaynak gösterilerek şahsıma ve mensubu olduğum partimize iftira atılmıştır. Haberde ki tüm iddialar gerçek dışı ve yalandır. Göreve geldiğim 2014 yılından bu yana tek gayemiz Gülüç halkımıza en güzel hizmetleri yapmaktır. Yaklaşık 9 yıllık görev sürecimiz içerisinde de kısıtlı imkanlarımıza rağmen Gülüç Beldemize yaptığımız hizmetler ortadadır ve halkımız takdir etmektedir. 2023 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimleri öncesi tamamen taraflı, gerçek dışı ve en önemlisi beni ve partimizi yıpratmaya yönelik bu iddialar hakkında tüm yasal haklarımı kullanacağım. Yüce Türk adaletine güvenim tamdır. Hem iftira atanlar hem de bu iftiraları yayınlayanların hak ettikleri cezayı bulacaklarından endişem yoktur. Gülüç Belediye Başkanı olarak 9 yıldır olduğu gibi bundan sonrada halkıma en güzel şekilde hizmet etmeye devam edeceğim.” dedi.

Mayıs ayında yollar bembeyaz oldu! Sürücüler şaşkın! Mayıs ayında yollar bembeyaz oldu! Sürücüler şaşkın!
Editör: Melisa Sapaz