Zonguldaklı Feyzan'ın yardım çığlığı! Zonguldaklı Feyzan'ın yardım çığlığı!

Bakan Bayraktar enerji üretiminde diğer ülkelerin kömür üretiminden vazgeçtiği iddialarının yalan olduğunu belirterek kapalı olan maden ocaklarının yeniden üretime başlatıldığını belirtti. Bakan Bayraktar Türkiye’nin de enerjide bağımsızlık yolunda kömür üretimini arttırması gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Dünya enerji üretiminde kömürden vazgeçti deniliyor. Bu tamamen yalan. Hepsi kömür üretimine geri dönüyor kapalı maden ocaklarını yeniden açıyor. Hal böyle iken Türkiye’nin kömür çıkartmasını istemiyorlar. Üretim yapmasını istemiyorlar. Bizler kömür üretiminin artması için TTK’ya ilk etapta Zonguldak’tan 1500 Bartın’dan 400 Yenice’den 100 olmak üzere 2000 işçi alacağız. Cumhurbaşkanımız 2 bin işçi alımını müjdelemişti. Bugün burada inşallah kura çekimini gerçekleştireceğiz.

Bir can daha kurtarabilmek için gece gündüz canla başla çalışan maden işçilerimizin kahramanlıklarını tüm dünya yakından takip etti. Biz de Enerji Bakanlığı olarak maden işçilerimizin çalışma şartlarını iyileştirmek için çalışmalara başladık. Kura çekimi ülkemize ve Zonguldak’a hayırlı uğurlu olsun”

Editör: Bekir Ekici