Zonguldak siyasetinden notlar! Zonguldak siyasetinden notlar!

İşçi alımının bir an önce başlaması için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ilgili kurumlara talimat verdi.

İŞÇİ ALIMI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Geçtiğimiz haftalarda yapılan Ağustos ayının ilk haftasında yapılması beklenen işçi alımı başvurularının 7 Ağustos Pazartesi gününden itibaren başlayacağı öğrenildi.
İş-Kur İl Müdürlüğü ve TTK Genel Müdürlüğü arasında yapılan görüşmeler sonucunda gerekli kriterleri karşılayan adayların online veya telefon üzerinden başvuru yapması için altyapı hazırlanıyor.

HER KÖYDEN ALIM OLACAK MI?
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na alınacak 2 bin işçi için köy köy kontenjan verilmesi bekleniyordu. Ancak yasal sebeplerden dolayı bu durumun mümkün olmadığı ifade edildi.

İŞÇİ ALIMI NEYE GÖRE YAPILACAK?
2 bin işçi alımında ilçelere göre dağılım yapılması ve bu dağılıma göre kura çekilmesi bekleniyor. Başvuran adaylar ilçelere göre dağılıp noter huzurunda çekilecek kura ile işe girmeye hak kazanacak?

YENİCE’YE KONTENJAN VERİLECEK Mİ?
Yıllarca Zonguldak’ta taş kömürü çıkartılmasında büyük fedakarlıklarda bulunmuş ve yüzlerce maden şehidi vermiş Yenice’den işçi alınıp alınmaması tartışma konusu olurken ilçelere göre dağılım yapıldığında Yenice’nin de işçi alımına dahil olması bekleniyor.

Editör: U. G.