Zonguldak Kömürspor Kulübü Başkanı Hürfikir'den şaibeli maçla ilgili suç duyurusu! Zonguldak Kömürspor Kulübü Başkanı Hürfikir'den şaibeli maçla ilgili suç duyurusu!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Asma İşletme Müdürlüğü'nde maden işçileriyle buluştu. Bayraktar birtakım açıklamalarda bulundu.
Bakan Bayraktar’ın açıklaması şu şekilde:
“Ülkemizin arz güvenliği için Türkiye’nin Enerjideki dışa bağımlılığını azaltmak için üstlendikleri çok önemli bir görevi var. Türkiye Taşkömürü Kurumu bizim gözbebeğimiz. Çok eski Osmanlı’dan bugüne ülkemizin ekonomisine katkı sağlayan önemli bir kurumumuz. Burayı da daha işlevli hale nasıl getirebiliriz, üretimi nasıl arttırabiliriz elbette ülkemize katkısını nasıl daha arttırabiliriz. Zonguldak’a istihdamı nasıl arttırabiliriz o yönde de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Son değerlendirmem de şu bunu her platformda söylüyorum bizim için madencilik sadece kömür değil tüm madenlerde önce insan sonra çevre sonra katma değerli madencilik şeklinde ifade etmek istiyorum. Dolayısıyla aşağıda onlardan da özellikle istirham ettim. Lütfen işinizi emniyet kuralları neyi öneriyorsa o çerçevede gerçekleştirin. Hiçbir şekilde emniyetten taviz vermeden bu işlerimizi yapalım. Biz yatırımlarımızı bu şekilde devam ettiriyoruz. Onların da işletmecilik anlamındaki faaliyetlerini emniyetten hiçbir şekilde taviz vermeden yerine getirmelerini onlardan istedim. Şimdi malumunuz seçimlerden önce bir dönemde Sayın Cumhurbaşkanımızın’ın Zonguldak’a Bartın’a ve bu bölgeye vermiş olduğu bir müjde gibi iki bin işçi alımı söz konusuydu. Bu işçilerimizi aldık. Bir kısmı başladı bir kısmı şuan eğitimde. Dolayısıyla işçilerimizi alıyoruz yavaş yavaş onları eğitimleri sonrasında da müesseselerimizde de görevlendirmeye başlayacağız. İnşallah ileride istihdamı daha da arttıracak, TTK’yı daha güçlü hale getirecek çalışmalarımızı hep birlikte yürütüyoruz.”
Editör: Şeyma Kaya