Türkiye ve Zonguldak’taki Ahilik Haftası kutlamaları çalışmalarını yürüten Zonguldak Ticaret İl Müdürü İsmail Maden ve Zonguldak Esnaf Odaları Birlik başkanı Muharrem Coşkun bu kapsamda İl düzeyindeki çalışmalara başlayarak Aynur Abla’da bu konuda incelemeler yaptılar.
Aynur Abla işletmesi sahibi Aynur Çakar Zonguldak’ta yaptıklarını ve yapamadıklarını, İlimizin konumunu ve çalışmaları hakkında bilgiler aktararak ‘’ İlimizde geçmişi var olan Ama Unutulmuş üretimi yapılmayan ve de Üretimi bırakılmak üzere olan Yöresel ürünlerimizi yeniden Üreterek İlimizde ve Türkiye de dolaşıma soktuk. Büyük rağbet görünce bunula ilgili yerelde ilimizde Üreticilerimizle ve Devletimizin çeşitli kurum ve kuruluşlarıyla bunu ön plana çıkarmayı  başardık. İnşallah bu çalışmalar kurumsallaşmaya başladı bu da bizi ümitlendiriyor. Zonguldak bu konuda destek verildiği takdirde Türkiye’de haklı olan yerini alacaktır diyerek kurulma aşamasında iken destekleri için Muharrem Coşkun a  teşekkür etti. Zonguldak Ticaret İl Müdürümüz Sn. İsmail Maden e Muharrem Coşkun başkanımıza ziyaretleri teşekkür ediyoruz .Bu ziyaretler çalışma şevkini artırıyor Üretime moral motivasyon oluyor ‘’dedi.
Maden ve Coşkun Aynur Abla ya Çalışmaları yakınen takip ettiklerini, Bu çalışmaların her zaman yanında ve destekçileri olduklarını Zonguldak ilinin coğrafyası ile de farklı bir il olduğunu bu yüzden kendine özgü yerel tatları olduğunu bunu ön plana çıkardıkları için Aynur Ablayı tebrik ettiklerini belirtti. Zonguldak Yöresel Ürünlerinin oluşmasında başta Çaycuma Manda Yoğurdu olmak üzere yaptıkları emek ve çalışma için kutlayarak. Ahilik haftası kutlamalarında da bu tür üreticileri ve çalışanları da unutmadıklarını devletin de bu konuda çeşitli projelere katkı destek ve hibeleri verdiklerini söylediler.
Aynur Abla misafirlere meşhur ballı Çaycuma Manda Yoğurdu ikram ederek diğer manda ve yöresel ürünler hakkında görüş alışverişinde bulundular..

Editör: TE Bilişim