2022 yılında “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü’” kapsamında düzenlenen etkinlikte Türk Bayrağı’nın platform önünde yere serilmesi ve ayaklar altına alınması tepki çekmişti.

TFF'nin Kömürspor kararı ne olacak? TFF'nin Kömürspor kararı ne olacak?

Z HABER’in gündeme getirdiği olay sonrası hiçbir kurumdan açıklama gelmemesi tepkilerin daha da artmasına neden olmuştu.

Geçtiğimiz yıl yaşanan skandalın ardından ekstra hassasiyet gösterildi. Bu kez platform önünde veya arkasında hiçbir şekilde Türk Bayrağı kullanılmamış olması dikkat çekti.

Olay neydi?

2022 yılında 15 Temmuz yürüyüşü sonrası Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden etkinliklerde sahne arkasına veya yüksek bir yere asılması gereken pankart kürsünün önünden ayaklar altına gelecek şekilde yerleştirilmişti.

Türk Bayrağı’nın da üzerine işlendiği '15 TEMMUZ ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİ ANMA TÖRENİNE HOŞGELDİNİZ' yazılı brandanın yere serilmesine sosyal medya üzerinden çok sayıda vatandaş tepki göstermişti.

Çaycuma Kaymakamı Muharrem Coşgun’a seslenen vatandaşlar Türk Bayrağı’nın kutsallığını hatırlatarak “Bayrak kutsaldır, ayaklar altına alınamaz, yere serilemez, örtü niyetine kullanılamaz. Bu ne rezillik. Böylesine anlamlı bir günde böyle bir hata kabul edilemez. Sorumlusu kimse derhal işlem yapılmalı” demişti.

detail-photo-fancybox-2

TÜRK BAYRAĞI KANUNU

Madde 7 – Türk Bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz. Resmi yemin törenleri dışında her ne maksatla olursa olsun, masalara kürsülere, örtü olarak serilemez. Oturulan veya ayakla basılan yerlere konulamaz. Bu yerlere ve benzeri eşyaya Bayrağın şekli yapılamaz. Elbise veya üniforma şeklinde giyilemez. Hiçbir siyasi parti, teşekkül, dernek, vakıf ve yönetmelikte belirlenecek kamu kurum ve kuruluşları dışında kalan kurum ve kuruluşun amblem, flama, sembol ve benzerlerinin ön veya arka yüzünde esas veya fon teşkil edecek şekilde kullanılamaz. (2) Türk Bayrağına sözle, yazı veya hareketle veya herhangi bir şekilde hakaret edilemez, saygısızlıkta bulunulamaz. Bayrak yırtılamaz, yakılamaz, yere atılamaz, gerekli özen gösterilmeden kullanılamaz. Bu Kanuna ve yönetmeliğe aykırı fiiller yetkililerce derhal önlenir ve gerekli soruşturma yapılır.

Editör: U. G.