Bakan Bilgin, Ahmet Hakan'ın moderatörlüğündeki Tarafsız Bölge programında gazeteciler Zafer Şahin ve İsmet Özçelik'in sorularını yanıtladı. 
"ASGARİ ÜCRET 500 DOLARIN ALTINDA OLMAMALI"

150 bin liralık faizsiz evlilik kredisi almak isteyenler dikkat! 150 bin liralık faizsiz evlilik kredisi almak isteyenler dikkat!

Bakan Bilgin, asgari ücretle ilgili açıklamada bulunarak, şöyle dedi:
“Öğrencilik yıllarımda bir fabrika duvarına asgari ücret vergi dışı bırakılsın yazmıştık. Ecevit ilk toplu sözleşme uygulayan bakandır. Hükümet programına koydu uygulayamadı. Bu bize nasip oldu. Tüm ücretlerden asgari ücret düzeyinde ücreti vergi dışı bıraktık. CHP gibi parti bundan nasıl habersiz olur. Tarihsel bir adım olarak görüyorum. 8 bin 500 beklentilerin üzerinde bir artıştı. Dolar bazında baktığımızda ilk defa AK Parti döneminde en üst düzeye çıktı. Ben görevim gereği bunları sayın cumhurbaşkanımıza götürdüğümde anlattığımda kabul etti. Asgari ücret 500 doların altında olmamalı. Bizim memurlarımız bilsin ki, Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir devlettir. Ocak ayında memnun oldukları gibi temmuz ayında da memnun olacaklar. Temmuzda asgari ücreti de ele alacağız. Yeni bir asgari ücret belirleyeceğimizi ifade etmek isterim.”

Editör: Melisa Sapaz